Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Et frøtryllende eventyr


Beskrivelse


Billedbog. Prins Naveen og pigen Tiana er forvandlet til frøer. I sumpen bliver de fanget af frøjægere. Vil det lykkes dem at undslippe?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2010

af

af

Else Lerche

d. 14. apr. 2010

De to billedbøger udkommer i forlagsserien Disney prinsesser. Serien henvender sig især til piger i alderen 4-8 år, og de vil også synes om de to ny titler.

Titlerne har forskellige tekstforfattere og illustratorer og har begge udspring i filmen Prinsessen og frøen, en animeret komedie. Prinsessen og frøen fortæller filmens historie i afkortede, springende scener, der ikke danner en helstøbt historie. En troldmand forvandler den dovne og forlystelsessyge prins Naveen til en frø. Han beder Tiana, en ung pige, der arbejder hårdt på at få egen restaurant, om at kysse ham, så han kan blive prins igen, med det resultat at Tiana også bliver frø. Nu udspiller flere dramaer sig, mens de to frøer langsomt kommer til at holde af hinanden. I slutscenen bliver de naturligvis mennesker og gift. Et frøtryllende eventyr rummer den scene, hvor frøerne i sumpen møder en alligator og bliver indfanget af frøjægere, men undslipper. Her er historien mere helstøbt. Teksten er let at gå til, har en del dialog, men virker alligevel noget refererende. Illustrationerne er i den vanlige Disney-stil, farvestrålende og lidt tamme. Forsiderne skal nok fange blikket.

Der er lidt forskel i tegnestilen i de to bøger. Som helhed svarer stil og layout til andre af seriens bøger, fx Ariel og hvirvelstrømmen, 2008.

Bogen, der har hele historien, er fortalt så kortfattet og springende, at man savner nogle mellemregninger, men det vil de, der har set filmen, ikke generes af. I den anden bog hænger historien bedre sammen.