Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Et godt match


Beskrivelse


Emma har en Tinderprofil. Pling! - der kom et match. En fyr har swipet. Det kan næsten ikke være sandt? Noah er dødlækker, men Emma er jo bare helt almindelig. Skal hun swipe til højre eller til venstre?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2020

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 23. apr. 2020

Noah har swipet Emma. Det kan næsten ikke være sandt? Noah er dødlækker. Jeg er jo bare helt almindelig, tænker Emma. Skal jeg swipe til højre eller til venstre? Letlæst frilæsning fra 15 år/8. klasse.

Omslaget viser ikonet for appen Tinder, og historien drejer sig om at date online, ikke tro på sig selv og være usikker på om man kan komme i betragtning. Eller er det hele fake? Emma er hovedperson og jegfortæller. Hun er vildt spændt og helt urolig. Kan hun stole på, når Noah skriver, at hun ser sød ud? Måske skal hun bede Ida om hjælp. Ida, som ved, hvordan man gør? Men pludselig har Emma og Noah en aftale. Men hvor bliver han af? "Et godt match" hører til serien "Hip. 10".

Historien og temaet er velskrevet og aktuelt. Teksten har korte sætninger, hvor sproget er hurtigt og ungt. Læseren følger Emmas inderste tanker, fra det første pling. Da Noah swiper hende, kommer man helt tæt på hovedpersonen. Historien giver et indblik i to unges møde - først virtuelt og siden fysisk, hvor de ikke genkender hinanden fra profilerne. Aldersgrænsen er 18 år for en Tinderprofil, men de fleste kender til problematikker om at færdes på de sociale medier og angsten for at komme i betragtning som kæreste.

Forfatteren i samme serie skrevet Bitch!, om forelskelse, digital mobning og snaps.