Bøger / skønlitteratur / roman

Et helt nyt liv


Beskrivelse


Sarah er en travl, 37-årig karrierekvinde med tre små børn. Efter en bilulykke får Sarah en hjerneskade, neglekt, der fratager hende evnen til at orientere sig mod venstre. Det er svært at vænne sig til et liv som handicappet, men Sarah har et galgenhumoristisk overskud og god støtte i sin kærlige mand og sin mor, som hun ellers ikke har haft et nært forhold til.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2011

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 22. aug. 2011

Velfortalt, varm roman om en ung, sygdomsramt familie. Målgruppen er fx Joanna Trollopes læsere.

Forfatteren har læst neurovidenskab og hendes viden bruges i velskrevne, underholdende og hjertevarme romaner. Sarah er en travl, 37-årig karrierekvinde med 3 små børn og en dejlig mand, der kærligt støtter hende efter en bilulykke med hjerneskade til følge. Hendes lidelse hedder neglekt og medfører, at al orientering til venstre side er forsvundet. Med galgenhumor og indføling skildres hendes genoptræning og langsomme tilbagevenden til et mere normalt liv. Ulykken giver hende også et nyt forhold til sin mor, der ellers har været fjern siden Sarahs barndom grundet en familietragedie. Bogen er letlæst med behageligt tryk.

Forfatterens 1. bog på dansk, Stadig Alice, 2009, skildrer ligeledes en yngre kvindes invaliderende sygdom, i dette tilfælde alzheimers. Lidelsen neglekt er beskrevet i et par bøger om neuropsykologi. Ray Kluuns romaner om et kræftramt ægteskab En slags kærlighed, krydset med Bridget Jones' dagbog kunne være et bud på en sammenligning.

Hjertevarm roman om en yngre karrierekvinde, der bliver hjerneskadet efter en bilulykke. Hun får lidelsen neglekt og mister dermed sin evne til at orientere sig mod venstre. Sarahs prøvelser som nyhandicappet skildres med galgenhumor og indføling. Hun får kærlig støtte af ægtemanden og sin ellers fraværende mor, der tager sig af de 3 børn. En dejlig, positiv fortælling om et alvorligt emne, der vil tiltale mange lånere.


Jyllands-posten

d. 18. okt. 2011

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 18. okt. 2011


Berlingske tidende

d. 30. sep. 2011

af

af

Eva Pohl

d. 30. sep. 2011


Weekendavisen

d. 9. sep. 2011

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 9. sep. 2011