Bøger / skønlitteratur / roman

Et iskoldt kys


Beskrivelse


Nate og Sara er på vej mod Reno, da en såret mand tilbyder dem 500$ for at køre med. En voldsom snestorm tvinger dem ind på et øde motel, og her opdager parret at manden har en kuffert der indeholder flere millioner dollars.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 14. feb. 2014

Thriller tilføjet noiragtige elementer. For læsere der sætter pris på en stramt komponeret spændingsbog, tilføjet lidt blod og vold. Nok ikke for femikrimi segmentet, men kan absolut anbefales til den knap så biblioteksvante mand. Kræver nok lidt aktiv formidling.

Amerikanske Rector har efterhånden fået opbygget en stor fanbase i hjemlandet. Et iskoldt kys er hans anden bog og første på dansk (kom på eReolen og ebib 2012). Nate og gravide Sara er på vej mod Reno for at skabe sig et nyt liv, da en mystisk mand tilbyder dem 500$ for at køre med. En voldsom snestorm tvinger dem ind på et øde motel, og her opdager parret, at manden er dødeligt såret og har en kuffert der indeholder flere millioner dollars. Parret er fristet af de mange penge, men andre vil gøre alt for at fingre i dem, og snart begynder folk at dø. Rector har begået en velskrevet og spændende jeg-fortælling, hvor sproget flyder stramt uden overflødige dikkedarer. Personerne virker troværdige, og man føler med det hårdt plagede par, som er fanget på det klaustrofobiske motel. Plottet er velkomponeret med flere twists, og som læser er man fanget til sidste side. Den er let at læse, og har en god typografi.

Plottet giver mindelser om Ikke et land for gamle mænd, men sprogligt minder den mere om Stephen King eller Elmore Leonard. Bogen er meget filmisk i sit udtryk, og man kommer let til at tænke på Fargo eller nogle af Hitchcocks film.

Velkomponeret og trimmet thriller, som byder på en neglebidende læseoplevelse.


litteratursiden.dk

d. 20. maj 2014

af

af

Lida Wengel

d. 20. maj 2014

Scenen er sat til gys og uhygge, da Sara og Nate giver et lift til en skummel mand. Det bringer dem til uhyggens motel, hvor alt kan ske. Et iskoldt kys er en psykologisk thriller, der som hovedperson...


Weekendavisen

d. 28. feb. 2014

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 28. feb. 2014