Bøger / skønlitteratur / roman

Et lille liv


Beskrivelse


Fire unge mænd, fire gode venner, forsøger at finde fodfæste i New York. Kunstneren JB, arkitekten Malcolm, skuespilleren Willem og advokaten Jude. Men romanen skifter karakter og forankrer sig i Jude og langsomt trævles Judes hårde og brutale opvækst op. En opvækst, der truer med at ødelægge den voksne Jude.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 15. juli 2016

Fire venner, den ene med en mørk hemmelighed, forfølger deres drømme i New York. Til læsere af moderne tragedier og kærlighedsfortællinger. En smertefuld bog, der vil gøre læseren klogere på livet.

Vi følger over en lang årrække fire studiekammerater, fire unge mænd, der er bosat i New York. Men fra et være en beskrivelse af de fire venners liv i storbyen, skifter romanen karakter. Historien ændrer fokus og bliver til fortællingen om Jude. Og hvordan Judes brutale opvækst, med årelange overgreb, påvirker venskabet med specielt Willem.

En kompromisløs, tidløs og fremragende roman. De 800 sider er en rejse ind i den menneskelige sjæl, ind i venskabers kerne og en rejse ind i kærligheden og smerten og den måde hvordan overgreb kan ødelægge et menneske. Smukt og mørkt skrevet, som her hvor Judes forhold til Caleb beskrives: "Der er en slags symmetri i hans forhold til Caleb, der giver mening: De er ødelæggeren og den ødelagte, den ildelugtende affaldshob og sjakalen, der sniffer rundt i den." Forfatteren formår desuden at holde flere handlingstråde, flere fortællestemmer og flere tider i spil uden at det mudrer fortællingen. Den er lidt for lang, specielt Willems karriere som skuespiller fylder for meget.

Den starter som en ensemble storbyfortælling som Gruppen og i forhold til overgreb kan der sammenlignes med Stieg Larsson.


litteratursiden.dk

d. 18. aug. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 18. aug. 2016

Denne fremragende New Yorker roman om fire studiekammerater er en pragtfuld og hjerteskærende hyldest til venskab og sammenhold. Den stærkeste og mest uforglemmelige læseoplevelse i 2016. ’Et lille li...


Jyllands-posten

d. 18. sep. 2016

af

af

Christian Møgeltoft

d. 18. sep. 2016


Månedsskrift for almen praksis

Årg. 95, nr. 12 (2017)

af

af

Trine Boiesen

Årg. 95, nr. 12 (2017)