Bøger / faglitteratur

Ét liv, én tid, ét menneske : hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv


Beskrivelse


Debat- og ledelsesbog der stiller skarpt på vores evige jagt efter lykken og spørger, om vi måske burde lede efter meningen i stedet for.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 19. sep. 2018

Debat- og ledelsesbog der stiller skarpt på vores evige jagt efter lykken og spørger, om vi måske burde lede efter meningen i stedet for. Gode råd til det forvirrede og stressramte menneske, ledere og ansatte, i en verden hvor meningsløsheden har triumferet.

Morten Albæk er både filosof og erhvervsleder, og på de to ben træder han med denne debatbog ud i det minefelt af stress, angst og depression, der kendetegner verdens rigeste mennesker, i verdens lykkeligste land. For hvorfor er vi så hårdt ramt på psyken, og hvorfor har vi så svært ved at navigere i den moderne opdeling af tid i hhv. arbejdstid, fritid eller kvalitetstid? Albæk mener at det er en falsk forestilling og ser på hvilke radikale konsekvenser, der følger med erkendelsen af, at vi kun lever ét liv i én tid. Samtidig er bogen en ledelsesmanual med afsæt i personlige erfaringer. Albæk er forfatter til flere bøger bl.a. Generation fucked up?Det gennemsnitlige menneske og Det gennemsnitlige menneskeMorten Albæk er både filosof og erhvervsleder, og på de to ben træder han med denne debatbog ud i det minefelt af stress, angst og depression, der kendetegner verdens rigeste mennesker, i verdens lykkeligste land. For hvorfor er vi så hårdt ramt på psyken, og hvorfor har vi så svært ved at navigere i den moderne opdeling af tid i hhv. arbejdstid, fritid eller kvalitetstid? Albæk mener at det er en falsk forestilling og ser på hvilke radikale konsekvenser, der følger med erkendelsen af, at vi kun lever ét liv i én tid. Samtidig er bogen en ledelsesmanual med afsæt i personlige erfaringer. Albæk er forfatter til flere bøger bl.a. Generation fucked up? og .

Velskrevet, tankevækkende og, fristes man til at sige, vigtig debatbog, som ikke mindst, men ikke kun, ledere vil kunne få meget ud af. Albæk tør tale om moral og dyder og er eminent til at eksemplificere, så man får lyst til at tage ham på ordet og finde tid til livet.

PræstationssamfundetStåstederDet svære liv, Ståsteder og Det svære liv ser ligeledes på forholdet mellem moderne lidelsesformer og samtidens kultur, med en kritik af tidens nyttetænkningPræstationssamfundet, og Det svære liv ser ligeledes på forholdet mellem moderne lidelsesformer og samtidens kultur, med en kritik af tidens nyttetænkningPræstationssamfundet, Ståsteder og ser ligeledes på forholdet mellem moderne lidelsesformer og samtidens kultur, med en kritik af tidens nyttetænkning.


P [online]

d. 3. dec. 2018

af

af

Majken Fløjstrup

d. 3. dec. 2018


Ugeskrift for læger [online]

d. 4. mar. 2019

af

af

Carsten Albers

d. 4. mar. 2019


Berlingske tidende

d. 13. okt. 2018

af

af

Rune Selsing (f. 1982)

d. 13. okt. 2018


Weekendavisen

d. 19. okt. 2018

af

af

Asker Hedegaard Boye

d. 19. okt. 2018