Bøger / faglitteratur

Et liv med te


Beskrivelse


En poetisk hyldest til te og te-drikning samt en personlig beretning om forfatterens mangeårige interesse for te.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2022

af

af

Pernille Poulsen

d. 7. jan. 2022

En poetisk hyldest til te og te-drikning samt en personlig beretning om forfatterens mangeårige interesse for te.

Bogen indeholder en introduktion til de mange te-varianter, deres unikke kendetegn, hvordan de skal nydes, samt deres indvirkning på krop og sind. Indeholder desuden kapitler om det rette udstyr til at brygge te, anekdoter og ritualer omkring te-drikning samt de filosofiske aspekter af te-drikning. Teens vej kaldes også Chadao og udspringer af zenbuddhismen og taoismen. Lærer man denne vej, er man godt på vej til at blive en Chajin, som er en person, der brygger te med et ikke-diskriminerende og nærværende sind. Forfatter Marcus Udsen Grandjean er uddannet i human fysiologi. Han har beskæftiget sig med zenbuddhisme og tekultur i en lang årrække.

Æstetik og viden går op i en højere enhed i denne smukke og informative bog. Man får straks lyst til at hoppe med på te-bølgen. Inspireret af denne bog bliver det at drikke en kop te nærmest et meditativt ritual. Illustrative fotos af Nynne Mors og forfatteren selv.

TeklassikerenBogen om te Kinesisk værk fra 763, der beskriver de forskellige områder omkring te: dyrkning, produktion, udstyr samt tilberedning og Bogen om te handler om den japanske tedrikningsceremoniTeklassikeren Kinesisk værk fra 763, der beskriver de forskellige områder omkring te: dyrkning, produktion, udstyr samt tilberedning og handler om den japanske tedrikningsceremoni.