Bøger / faglitteratur

Et med alt : hvordan vores individuelle sind er del af en højere bevidsthed, og hvorfor det har betydning


Beskrivelse


Om begrebet "Den Ene Bevidsthed", som ifølge forfatteren er en kollektiv og forenet intelligensdimension, vi alle har adgang til. Med cases der spænder fra nærdødsoplevelser, reinkarnation og psykiske evner til non-verbal kommunikation og fjernhealing.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 20. aug. 2014

Bogen er skrevet for "den almindelige læser" - altså ikke for forskere, filosoffer og fagfolk, der beskæftiger sig med bevidsthedsforskning. Vi befinder os i en mellemzone mellem videnskab og spiritualitet.

Begrebet "Den Ene Bevidsthed" en antagelse om en kollektiv forenet intelligensdimension, alle individuelle sind har del i - en overordnet inklusiv dimension. Forfatteren mener, erkendelsen af Den Ene Bevidsthed er en mulig vej ud af den adskillelse, bitterhed, egoisme, grådighed og ødelæggelse, der i øjeblikket sender vores klode på katastrofekurs. Bogen er opbygget af en række kapitler af overkommelig størrelse om Den Ene Bevidsthed, der hver især kan stå alene, men er forbundet i et ordnet forløb. Hvert kapitel beskriver en særlig måde, Den Ene Bevidsthed påvirker vores verden. Sproget er veloplagt og kreativt, så vi kan støde på begreber som "randomiseringsvanvid" og "statistikitis". Forfatteren er amerikansk læge med holistisk tilgang, forfatter, foredragsholder mm. Tilbage i 1984 har vi en titel af ham på dansk Lægevidenskabens krise : universet og menneskets sundhed : det banebrydende paradigma. Han har skrevet adskillige siden. Denne bog er meget velkommen.

Bogen vil gøre sig fint i selskab med andre bøger om bevidsthed fx Livet er mit og ikke at forglemme klassikeren over dem alle Bevidsthed, bevidsthed, bevidsthed.

En seriøs bog opbygget som "S-togs-litteratur" - ikke filosofisk tidsfordriv, men virkelighedsnær filosofi til en udvidet forståelse af vores bevidsthed.


Nyt aspekt

Årg. 46, nr. 4 (2014)

af

af

Svend Trier

Årg. 46, nr. 4 (2014)