Bøger / skønlitteratur / roman

Et mørke iblandt os : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Under kapsejladsen Gotland Rundt findes en mand liggende kneblet og bagbundet på stranden. Samtidig er forholdet mellem Kriminalinspektør Knutas og hans kollega Karin anspændt. Senere findes liget af en kvinde, og jagten ind i mørket begynder.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2019

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 18. juni 2019

Endnu en spændende krimi fra Gotland af Mari Jungstedt til læsere af nordiske krimier.

Under den traditionsrige kapsejlads Gotland Rundt finder nogle af deltagerne en mand liggende kneblet og bagbundet på stranden. Det er samtidig midt i Almedalsugen (samling i og omkring Almedalen i Visby), og liget af en kvinde dukker også op. Samtidig er forholdet mellem Kriminalinspektør Anders Knutas og hans kollega Karin Jacobsen ret anspændt, da de netop (måske) har afsluttet deres forhold, men stadigvæk er tvunget til at arbejde tæt sammen i jagten på morderen. Sporene fører dem ind i Den Nordiske Modstandsbevægelse, og jagten ind i mørket iblandt os begynder.

Den helt specielle stemning der er i de svenske skærgårdskrimier, fornægter sig heller ikke her. Bogen er spændende og troværdig, og det er som i forfatterens andre Gotland-krimier en bog, hvor siderne vender sig selv. Forfatterens trofaste læsere vil også denne gang få indfriet deres forventninger.

Dette er den fjortende bog i krimiserien med Knutas. Jungstedt kan sammenlignes med sine svenske kollegaer Viveca Sten, Camilla Läckberg og Sofie Sarenbrant.


litteratursiden.dk

d. 19. aug. 2019

af

af

Rikke Bødker

d. 19. aug. 2019

Jungstedt fører os fra skærgårdsidyl og ind hvor mørket råder i endnu en intens krimi fra Gotland. Under sejladsen Gotland rundt blæser det kraftigt op, så en af bådene må søge mod land, da masten k...


Politiken

d. 13. dec. 2019

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 13. dec. 2019