Bøger / faglitteratur / billedværker

Et Nynneliv i ord og billeder


Beskrivelse


En mors beretning om sin 11-årige datter Nynnes liv. Nynne er både mentalt og fysisk handicappet, men derfor kan man godt leve et meningsfuldt liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 4. juni 2013

Læsere af denne bog vil fortrinsvis være forældre til et meget handicappet barn, der her kan finde genspejling af deres egen situation.

Forfatteren er mor til flere børn bl.a. Nynne, der er multihandicappet. Bogen er en beskrivelse i ord og billeder af, hvad det vil sige at have et svært handicappet barn - et barn der ikke selv kan spise, gå eller tale. Nynne bor hjemme hos familien og er særdeles plejekrævende. Men mor Lone klynker ikke, men nøjes med at beskrive. Og det gør hun fint og professionelt uden at fortabe sig i (trivielle) detaljer. Billedstoffet udgør størsteparten af bogen. Her er billeder af Nynne og hendes familie i mange situationer. Teksten følger nøgternt billederne og bogen udgør en fin helhed - en helhed, der handler om kærlighed til et sårbart barn.

Vi har gennem årene fået en del beretninger fra forældre og navnlig mødre til børn med handicap - senest Kan prinsesser have Downs syndrom?, 2012. Den aktuelle titel adskiller sig fra de fleste ved vægtningen af billedstoffet.

En helstøbt fortælling i ord og billeder fra en mor til et stærkt handicappet barn.