Bøger / faglitteratur

Et pukka liv : din personlige vej til optimal sundhed : inspireret af ayurveda


Beskrivelse


Vejledning til at opnå sundhed og trivsel med udgangspunkt i det holistiske sundhedssystem ayurveda, som beskæftiger sig både med fysisk sundhed, mental balance, spirituelt velbefindende, mellemmenneskelige relationer og vores forhold til miljøet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 11. okt. 2013

Der skal nok være lånere til denne sundhedsguide, der henvender sig til det alternativt søgende publikum.

Sebastian Pole er partner og medstifter af firmaet Pukka herbs, der især er kendt for deres urteteer efter ayurvediske principper. Han er selv behandler indenfor ayurveda, traditionel kinesisk medicin mv. Ayurveda er et meget gammelt holistisk sundhedssystem fra Indien. Det omhandler dels kost, som fylder meget, men også hvordan vi i det hele taget lever vores liv: psyken, relationer til andre og til det miljø, vi lever i. Derfor spiller afgiftning og økologi også en stor rolle i bogen. Som sagt er kosten af vital betydning. Her formidler bogen principperne, men uden opskrifter, som må søges i andre bøger. Jeg synes, selvom jeg har kendt til ayurveda igennem 20 år, stadig, det er et kompliceret system at forstå. For ikke at tale om, at efterleve. Ikke desto mindre giver det altid stof til eftertanke at læse om ayurveda, og her er den aktuelle bog ingen undtagelse. Bogen præsenterer sig i et lækkert design i behagelig grafik og godt tekstbillede.

Igennem de sidste 20-25 år er der kommet bøger om ayurveda på dansk - også målrettet særlige grupper. Denne er en allround bog uden opskrifter i lighed med Ayurveda : viden om livet, 1997.

Bogen bygger først og fremmest på ayurveda, men inddrager også forfatterens viden om bl.a. yoga og urtemedicin. En ny ayurveda-bog er velkommen på bibliotekets hylder.