Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Et rige af tåge og vrede


Beskrivelse


Fantasy. Feyre forlader Tamlin og Forårsriget, hvor hun føler sig stadig mere fastlåst. Langsomt drages hun ind i storfyrsten Rhysands rige, hvor meget står på spil og nye farer lurer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2017

af

af

Lars Larsen

d. 6. okt. 2017

2. del af fantasytrilogien om Feyre, der har reddet storfyrsten Tamlin og vender tilbage til Forårsriget, men nye farer lurer og hun drages mod Natriget og hvirvles ind i Rhysands spin. YA fra 15 år.

Feyre forlader Tamlin og Forårsriget, hvor hun føler sig stadigt mere fastlåst. Langsomt drages hun dybere ind i Rhysands rige og hans politiske planer. Kærligheden og erotikken blomstrer på ny, men meget står på spil og nye farer lurer. 2. bog om Feyre. 1. bog er Et rige af torne og roser.

Romanen er spændende og veltilrettelagt. Sproget er billedskabende og spillet mellem Feyre og Rhysand meget intenst. Miljøbeskrivelserne giver indtryk af vikingetid eller middelalder, men Feyres personlige beretning og oplevelser er meget nutidige.

Throne of glass - kongens forkæmperGrisha - pigen og mørkningen af samme forfatter handler også om en pige, der bliver hentet til et elverslot. Trilogien "Grisha" har også en stærk ung kvinde som hovedperson i et magisk univers, bd.1 er Grisha - pigen og mørkningen. Trilogien kan også ses som et YA-sidestykke til George R. R. Martins serie "En sang om is og ild"Throne of glass - kongens forkæmper af samme forfatter handler også om en pige, der bliver hentet til et elverslot. Trilogien "Grisha" har også en stærk ung kvinde som hovedperson i et magisk univers, bd.1 er . Trilogien kan også ses som et YA-sidestykke til George R. R. Martins serie "En sang om is og ild".