Bøger / faglitteratur til børn / interviews

Et spind af sorte tanker : om unge og depression


Beskrivelse


Interview med 12 unge, der er eller har været ramt af en depression. Der sættes fokus på hvordan sygdommen påvirker de pårørende, samt på depression i kombination med mani, kaldet bipolar lidelse. De personlige beretninger sættes i perspektiv af interview med fagfolk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 5. nov. 2009

Unge, der lider af en depression, deres familie, venner, lærere og pædagoger kan have gavn af denne overskuelige og lettilgængelige bog.

Forfatteren har skrevet flere bøger om unge med problemer. Denne interviewbog er en vellykket blanding af personlige beretninger og alment tilgængelige, faglige oplysninger suppleret med konkrete oplysninger i en række faktabokse. Forfatteren har interviewet 12 unge mellem 14 og 24 år, som enten har eller har haft en depression, samt en enkelt mor, en kæreste og en søster. Depression ledsages undertiden af andre psykiske sygdomme, som fx mani, kaldet bipolar lidelse, der behandles særskilt sidst i bogen. De unges personlige historier kommer godt og vedkommende rundt om deres forskellige livsvilkår, depressionens forskellige udtryk og i nogle tilfælde også vejen ud af depressionen. Fagfolkene, en enkelt ungdomskulturforsker, psykologer og psykiatere, sætter fokus på de unges vilkår i det moderne samfund, symptomerne på sygdommen, forebyggelse og behandling samt de pårørendes situation. De mange henvisninger til internetadresser giver adgang til yderligere information og hjælp.

Der er ikke skrevet så meget på dansk om emnet. Om børn og unge med depression, 2003 og Gunilla Olssons Teenagedepressioner - ung, træt og trist, 2006 giver begge en overkommelig, faglig beskrivelse af sygdommen.

En let læst, vellykket interviewbog med bred appel om unge og depression, hvor både de unge selv og en række fagfolk kommer til orde.