Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Et spor af blod


Beskrivelse


Krimi. Adam skal på sommerferie hos sine bedsteforældre. I skoven kommer han på sporet af nogle krybskytter der skamskyder hjortene, og han må pludselig gemme sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 14. aug. 2013

Bogen henvender sig til de børn i 1.-2. klasse der skal automatisere ordbilleder og arbejde med indholdslæsning. Bogen kan være en del af et læsekursus eller bruges til underholdning i fritiden. Svage læsere i 3. klasse kan også have glæde af materialet.

Jeg-fortælleren Adam skal på sommerferie hos sine bedsteforældre. Det bliver en ferie, der byder på mere end "mormor kage", da Adam kommer på sporet af nogle krybskytter. De skamskyder hjortene i skoven til irritation for de lokale jægere. Adam bliver dagens helt, da han afslører deres skjulested. Historien er skrevet i korte hovedsætninger, og den enkle handling bør børn fra målgruppen kunne følge med i. Læseren kan nemt forholde sig til det realistiske miljø og engagere sig i jagttemaet, så der gives god mulighed for samtale om teksten. Teksten er ledsaget af farveillustrationer, der skaber den rette stemning. Tegningerne kan i nogen grad bruges til at arbejde med forforståelsen, men bedst til efterbehandlingen af læsningen. Forsiden, der viser Adam i en uhyggelig skov, skal nok lokke den unge læser til.

Krybskytter og krybskytteri optræder af og til i romaner til lidt ældre børn, men mig bekendt er temaet nyt til begynderlæseren.

Engagerende underholdning til den nye læser i indskolingen.