Bøger / skønlitteratur / dramatik

Et sted mellem anden og tredje


Beskrivelse


Skuespil. Tre fremmede yngre mennesker sidder pludseligt fanget i en defekt elevator. I det trange rums anspændte atmosfære åbner de op for indestængte følelser uden at de forløses. 6 roller (eller 3 personer i dobbeltroller), 4 scener/locations. Varighed: 1,25 time.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2011

af

af

Kent Skov

d. 8. sep. 2011

Kan anvendes både som læsestykke og til opførelse for mindre ensembler med en vis rutine.

Nyt dansk drama om tre yngre mennesker, der ved et tilfælde kommer til at sidde fast i en elevator i et længere tidsrum ved juletid. De kender ikke hinanden, de er alle tyngede af dårlig samvittighed og repræsenterer tre forskellige temperamenter: Den fandeivoldske drengerøv Benjamin med det labile temperament, den ligefremme Cecilie med det anslåede alkoholproblem og den stilfærdige og lidt forknytte Maja. I det ufrivillige samvær i den klaustrofobiske elevator kommer de lidt akavet og tættere ind på hinanden, end de bryder sig om. Dialogen fører til et par flashbacks - dels til Cecilies netop brudte forhold, til Majas mulige svigt over for sin søster Sofie samt Benjamins livsløgn og kiksede date og akavede forhold til kvinder. Stykket ender abrupt tragisk, da elevatoren styrter ned. Et umiddelbart udmærket set up, men personerne virker i tekstudgaven underligt uvedkommende og svære at lade sig gribe af, og slutningen er lidt ulogisk. Stykket varer 1 time og 15 minutter og kræver 6 roller, der også kan spilles af 3 personer i dobbeltroller.

Schnor er aktuel med et andet skuespil Parasit med et par medforfattere - en farce om coaching-samfundet. Stykket her er et alvorligt stykke med nihilistisk præg.

Alvorligt drama i kammerspilsformat om tre menneskers tilfældige møde - fanget i en defekt elevator med dramatisk udgang.Informationer og udgaver