Bøger / faglitteratur / biografier

Et ufuldendt liv : John F. Kennedy. 1. bind


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Kan læses bredt i den stadig voksende gruppe af biografi-læsere. Det er altid populært at lave opgaver med Kennedy som emne. Her er bogen mest oplagt til den lidt større opgave, og fra gymnasieniveau.

Dette første bind af en 2-binds-biografi om John Fitzgerald Kennedy (1917-1963) dækker hans private og offentlige liv frem til han vælges som USA's yngste præsident nogensinde i 1960. En dybdeborende og nuanceret biografi. Selvom Jack, som han blev kaldt hele sit korte liv, fødes som privilegeret i det man kan kalde det amerikanske aristokrati, tegner bogen et både sagligt seriøst, naturligt beundrende og ikke mindst også kritisk skarpt portræt af et menneske på godt og ondt. Man forstår, at det er hele Jacks personlighed med styrker og svagheder, der netop skaber hans hele personlighed. Et verdenspolitisk ikon, karismatisk kvinde-nedlægger og krigshelt med et altid skrantende helbred, der stadig fascinerer. Biografien udkom i USA i 2003 og bygger bl.a. på indtil da utilgængelige arkiver, fx om helbredsproblemer, førstehåndsberetninger og private breve. Forfatteren er historiker og har skrevet om andre politiske personligheder, men denne bog er hans første på dansk.

Der er flere nyere bøger om Kennedy, hvor de fleste koncentrerer sig om mord-mysteriet, men netop en større bred biografi mangler.

Fremragende biografi og et godt bud på den store blivende biografi om Kennedy.


Kristeligt dagblad

d. 29. maj 2007

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 29. maj 2007


Jyllands-posten

d. 3. juni 2007

af

af

David Gress

d. 3. juni 2007