Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Et uhyre i et skab


Beskrivelse


De tre 12-årige venner Jeppe, David og Mike laver en gyserklub. De mødes i et tomt hus om natten og fortæller hinanden gyserhistorier. David fortæller sin gyser om Lau på 10 år, der tror at der et uhyre i skabet, men hans søster gør nar af ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. jan. 2016

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 20. jan. 2016

Fire letlæste bøger om tre drenge der har en gyserklub. De mødes en nat fortæller hinanden gyserhistorier, og da de skal hjem en time før det bliver lyst oplever de noget mystisk. Bøgerne bør læses i den rigtige rækkefølge. For 10-13-årige, som kan lide små gys.

De tre tolvårige drenge Jeppe, Mike og David laver en gyserklub med tre regler. De skal til hvert møde hver især fortælle en historie med gys. Hvis en kommer til at skrige, er han meldt ud med det samme. Man må ikke have tændt for sin mobil. De mødes første gang en nat i det nu øde hus, hvor Jeppes oldefar på 93 år, Oldy, tidligere boede. Oldy er flyttet på plejehjem. I "En død pige i en død mobil" fortæller Jeppe en historie om barnepigen Emma, der passer en lille pige, Mille. Mille taler med sin forrige og nu afdøde barnepige i en slukket gammel mobil telefon. I "Et uhyre i et skab" fortæller David historien om Lau, der mener at der bor et uhyre i skabet i deres hus. I "En dreng på 110 år" fortæller Mike om dengang han fik en sær gæst i et øde hus i en svensk skov. I "En advarsel fra en afdød" oplever de tre drenge noget uhyggeligt om Oldy på vej hjem fra mødet i gyserklubben.

Fire gysere med små overnaturlige gys, som er meget lette at læse, og gode til læsetræning.

Der er ikke mange lige så letlæste gysere, som denne, men der er fx Benni Bødkers De dødes hersker i serien "Dæmon".