Bøger / skønlitteratur til børn

Et værre cirkus


Beskrivelse


Billedbog fra Kringleby, der får besøg af Cirkus Fiasko med sit brogede galleri med klovn, slangemenneske, elefant, tre syngende høns, tubaspiller, kanonkonge, linedanser, akrobat, bugtaler, etbenet monocyklist, cirkusprinesse med pony og dværgpudelen Kvik. Det begynder skidt, men ender med et brag og publikum jubler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2009

af

af

Lars Aagaard

d. 12. nov. 2009

Børn fra 4 år kan glæde sig over en fabulerende og velskabt fortælling i ord og billeder.

Kringleby får besøg af Cirkus Fiasko med sit brogede galleri med klovn, slangemenneske, elefant, tre syngende høns, tubaspiller, kanonkonge, linedanser, akrobat, bugtaler, etbenet monocyklist, cirkusprinesse med pony og dværgpudelen Kvik. Aftenens forestilling starter skidt, hønsene kan ikke blive enige om de skal synge "Jeg ved en hønserede", og cirkusdirektøren, som også er klovn, fortvivler. Men så kommer Kvik ind i hælene på en lille mus, der starter kæmpe kædereaktion, som får kanonkongen fyret af, linedanseren skudt ned og det hele går grueligt galt. Elefanten flygter for musen op på sin skammel og alle ender i en flot pyramide, som cirkusverdenen aldrig har set magen til, hvorpå de alle ramler ned og publikum jubler. Næste dag, hvor cirkus drager videre, har det skiftet navn til "Fantastico - Landets sjoveste Cirkus". Tilbage står drengen, som forelskede sig i cirkusprinsessen på 7 år.

Et værre cirkus kommer fra samme skuffe som Ballade i monsterekspressen fra 2007 og Rikke og Rokke redder julen fra året efter. Bare bliv ved!.

Gotthardt og Roland dykker ned i vores kulturelle stumpekasse og skruer historier med geschwing og gesvejsning sammen.