Bøger / faglitteratur til børn

EU


Beskrivelse


1945 sluttede den 2. verdenskrig. Kort efter blev en række lande enige om at samarbejde for at undgå at komme i krig igen. Det samarbejde er det, vi i dag kender som Den Europæiske Union, EU. Du kan læse om, hvad EU laver, bestemmer, og hvordan det påvirker dig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2020

af

af

Karsten Boll

d. 10. jan. 2020

I 1945 sluttede den 2. verdenskrig. Kort efter blev en række lande enige om at samarbejde for at undgå at komme i krig igen. Det samarbejde har udviklet sig til det, vi i dag kender som Den Europæiske Union, EU. Her kan du læse om, hvad EU laver, bestemmer, og hvordan det påvirker dig. For 11-14-årige.

I serien "Mega klog" fortælles om EU. Indledningen er et billede af et sønderbombet Køln efter 2. verdenskrig. De efterfølgende sider beskriver det historiske forløb - dannelse af "Kul- og Stålunion" i 1952, og oprettelsen af De Europæiske Fællesskaber, EF i 1957. Herefter beskrives de forskellige udvidelser og udtrædelser af EF og den videre udvikling til Den Europæiske Union, EU. Det indre marked og den fælles valuta beskrives med de undtagelser, der er for Danmark. Så kommer der en beskrivelse af, hvordan EU virker med opbygning i kommission, parlament, Det Europæiske Råd (Ministerrådet) og domstol. Endvidere beskrives tolkning og mødesteder. Forrest er der indholdsfortegnelse. Tekstens sværhedgrad er lix 30. Forfatteren har tidligere udgivet bl.a. Dansk VestindienBesættelsenGrundloven, Besættelsen og GrundlovenI serien "Mega klog" fortælles om EU. Indledningen er et billede af et sønderbombet Køln efter 2. verdenskrig. De efterfølgende sider beskriver det historiske forløb - dannelse af "Kul- og Stålunion" i 1952, og oprettelsen af De Europæiske Fællesskaber, EF i 1957. Herefter beskrives de forskellige udvidelser og udtrædelser af EF og den videre udvikling til Den Europæiske Union, EU. Det indre marked og den fælles valuta beskrives med de undtagelser, der er for Danmark. Så kommer der en beskrivelse af, hvordan EU virker med opbygning i kommission, parlament, Det Europæiske Råd (Ministerrådet) og domstol. Endvidere beskrives tolkning og mødesteder. Forrest er der indholdsfortegnelse. Tekstens sværhedgrad er lix 30. Forfatteren har tidligere udgivet bl.a. Dansk Vestindien, og GrundlovenI serien "Mega klog" fortælles om EU. Indledningen er et billede af et sønderbombet Køln efter 2. verdenskrig. De efterfølgende sider beskriver det historiske forløb - dannelse af "Kul- og Stålunion" i 1952, og oprettelsen af De Europæiske Fællesskaber, EF i 1957. Herefter beskrives de forskellige udvidelser og udtrædelser af EF og den videre udvikling til Den Europæiske Union, EU. Det indre marked og den fælles valuta beskrives med de undtagelser, der er for Danmark. Så kommer der en beskrivelse af, hvordan EU virker med opbygning i kommission, parlament, Det Europæiske Råd (Ministerrådet) og domstol. Endvidere beskrives tolkning og mødesteder. Forrest er der indholdsfortegnelse. Tekstens sværhedgrad er lix 30. Forfatteren har tidligere udgivet bl.a. Dansk Vestindien, Besættelsen og .

Fint baggrundsmateriale til at danne sig et overblik over EU.

På opdagelse i Europa!EU i dag fra 2014 er en anden mulighed. EU i dag fra 2007 er sværerePå opdagelse i Europa! fra 2014 er en anden mulighed. fra 2007 er sværere.