Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Europæerne : reportager fra en rejse i Europas erindring


Beskrivelse


Et personligt portræt af det europæiske kontinent og dets folkeslag. En fortælling om byer, landskaber, historie og kultur - fra Irland til Rusland og fra Cypern til Nordkap.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2008

af

af

Finn Windfeldt Hansen

d. 23. okt. 2008

En bog om en dvælende, panorerende rejse rundt i Europa. En bog der ikke viger uden om komplekse sammenhænge endsige forklaringer, der dyrker langsommelighed og eftertanke frem for populisme, overfladiskhed og den på bjerget herskende mening. Egnet til at pirre læserens nysgerrighed, mon ikke der er interesserede til stede?.

Per Nyholm, journalist, nogle vil tilføje æstet og/eller åndsaristokrat, tager pulsen på et Europa efter 100.000 kms rundrejse. Et modsætningsfyldt kontinent hvor en tagen puls i alle verdenshjørner afdækker såvel europæiske kontraster som fælles karakteristika, med indre og ydre dialoger, med spring i tid og videre til næste destination hvor Nyholm atter indkredser og reflekterer gavmildt og generøst, men også med markante synspunkter indenfor en ramme af journalistisk research, omverdensforståelse og historisk bevidsthed. Læg dertil fotograf Carsten Ingemanns smukke ledsagende billeder, og resultatet er en meget indbydende udgivelse.

Emnemæssigt beslægtede titler: bl.a. Claudio Magris' Donau, 1989, Péter Esterházys: Ned ad Donau, 1994, Frode Kristoffersens Frodes forunderlige færd, 1999 og Mit Europa, 2008. Endelig er der Per Nyholms Danmark - en rejse i den danske erindring, 2008 som synes skåret over noget nær samme læst.

En murstenstyk smukt layoutet udgivelse der forsøger at beskrive, forstå og ikke mindst formidle europæiske værdier og identitet indenfor den journalistiske reportages rammer - forvaltet flot og medrivende.


Jyllands-posten

d. 30. okt. 2008

af

af

Peter Nielsen

d. 30. okt. 2008


Kristeligt dagblad

d. 30. okt. 2008

af

af

Henrik Jensen

d. 30. okt. 2008


Standart

Årg. 23, nr. 1 (2009)

af

af

Rasmus Steffensen

Årg. 23, nr. 1 (2009)