Bøger / faglitteratur

Evaluering i skolen : baggrund, praksis, teori


Beskrivelse


En dybtgående og sammenlignende forklaring på begreberne evaluering, test, prøver m.m. og sammenhængen mellem dem. Eksempler og illustrationer fra fagene dansk og matematik m.fl. samt internationale og nationale prøver og tests.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. apr. 2011

Evaluering er en vægtig del af folkeskolens dagligdag. Denne bog giver en god forståelse for og et godt indblik i evalueringskulturen og er relevant læsning for skoleledere, politikere, lærere og lærerstuderende, som professionelt skal kunne forholde sig til evalueringerne og anvende dem til redskaber for bedre læring.

Bogen kan læses i sin helhed som en grundbog i evaluering eller anvendes som en håndbog, hvor man kun fordyber sig i enkelte emner. Bogen indeholder meget udførlige navne- og litteraturlister, som gør det let for studerende at finde supplerende litteratur. Emnerne er bl.a. afklaring og definering af evalueringsbegreberne, prøver, screening, test, portfolio og evalueringskultur. Det er en fagligt velbegrundet bog, som forholder sig til og diskuterer problemstillingerne ved evaluering set fra flere vinkler. Bogens tre forfattere danner sammen et godt team, hvor de supplerer hinanden godt med hver deres faglige baggrund.

Nationale test og anden evaluering af elevens læsning, 2010 er en anden god bog om evaluering.

Velargumenteret bog om evaluering i skolen, der både kan læses som grundbog eller anvendes som håndbog. Det vil være oplagt at have bogen stående både på lærerbiblioteket og på lærerseminarierne.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 2. aug. 2011

af

af

Torben Nørregaard Rasmussen

d. 2. aug. 2011


Paideia

Nr. 2 (2011)

af

af

Stephen Dobson

Nr. 2 (2011)