Bøger / faglitteratur

Evangelierne


Beskrivelse


En bog om evangeliernes tilblivelse og karakter. Henvender sig til interesserede i kristendom og Bibelen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2022

af

af

Hamide Kara

d. 4. feb. 2022

En bog om evangeliernes tilblivelse og karakter. Henvender sig til interesserede i kristendom og Bibelen.

Forfatter og professor emeritus i Det Nye Testamente ved Det Teologiske Fakultet Mogens Müller skriver, at hans hensigt med bogen er: "... at vise, at evangelierne ikke vil være kilder til et stykke historisk fortid, men er forskellige resultater af skabende teologers arbejde med Jesus-fortællingen." Med kapiteloverskrifter som "Evangelium som genrebetegnelse", "Paulus og teologien forstyrrer billedet", "Genskrevet Bibel", "Johannesevangeliet - alternativ eller supplement?", "Apokryfe evangelier" m.fl. skriver Müller, at det ikke er uden betydning, hvordan man læser Bibelen, og at evangelierne især, med fortællingerne om Jesus, udgør en central rolle. Afslutningsvis skriver forfatteren, at de fire evangelieskrifter afspejler deres tilblivelsestid og miljø samt at den kristne tros grundlæggelsesfortælling ikke er noget, der ligger fast på forhånd.

Mogens Müllers arbejde med evangeliernes egenart og tilblivelse kommer til udtryk med et nutidigt og letforståeligt sprogbrug. Bogen vil være oplagt at læse, hvis man ønsker en dybere forståelse og kendskab til evangelierne spæde begyndelse, de historiske kilder, evangelieforfatternes prægning samt betydning.

Andre bøger om Jesus, historiske kilder og de fire evangelier er fx Introduktion til Det Nye TestamenteJesus og Jesus : en biografi skrevet af en troendeAndre bøger om , historiske kilder og de fire evangelier er fx Introduktion til Det Nye Testamente og : en biografi skrevet af en troende.


Religion

2022, nr. 3

af

af

Otto Rühl

2022, nr. 3