Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Eventyrbogen : de bedste klassiske fortællinger


Beskrivelse


Højtlæsningsbog med mange eventyr og farvebilleder. Til oplæsning for børn fra 5-8 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2020

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 13. nov. 2020

Højtlæsningsbog med mange eventyr og farvebilleder. Til oplæsning for børn fra 5-8 år.

Samling af eventyr som fx H.C. Andersens "Den lille havfrue", "Tommeliden" og "Den grimme ælling" og eventyr af brødrene Grimm, fx "Askepot", Snehvide" og "Den bestøvlede kat", og fra Frankrig fx "Skønheden og udyret". Fra "1001 nats eventyr" er der historien om "Aladdin". Blandt de måske mindre kendte er der "Nisserne hos skomageren" om skomageren, der får hjælp af to små nisser til at klare det hårde arbejde. Grimms eventyr "De hullede sko" er her blevet til "De tolv dansende prinsesser" om kongen, der hver aften kysser sine 12 smukke døtre godnat og låser døren. Hver morgen møder han 12 dødtrætte, gabende prinsesser, og 12 par dansesko er danset helt i stykker. Brødrene Grimm står også bag samlingens sidste eventyr, "De seks svaner", om pigen, der søger sine brødre, der er blevet forhekset og forvandlet til svaner.

Det er en bred samling af eventyr. Der er i alt 23 eventyr, illustreret med malede illustrationer i klassisk eventyrstil. Billederne virker lidt stive og klichéfyldte. Teksterne er let snakkende og kommenterende i noget der ligner et talt hverdagsdansk.

Selve indholdet er identisk med Den store eventyrbog, men formatet er en smule større. Omslaget er ikke det samme, og papirkvaliteten er her ikke så glittet , men i en mere mat kvalitet og finish.