Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Eventyrer i Mongoliet : Henning Haslund-Christensen - Danmarks sidste opdagelsesrejsende


Beskrivelse


Om eventyreren Henning Haslund-Christensen (1896-1948), der i 1923 drog på en begivenhedsrig rejse til Mongoliet. Han kom siden på flere store rejser til Østen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2020

af

af

Louise Urban Andersen

d. 14. apr. 2020

Tag med Danmarks sidste store opdagelsesrejsende, Henning Haslund-Christensen, til Mongoliet. Bogen kan selvlæses af de 8-12-årige.

Henning Haslund-Christensen var som dreng meget optaget af de store opdagelsesrejsende, og han ønskede selv at opleve lignende eventyr. Som ung voksen besluttede han sammen med nogle andre at tage på eventyr til Mongoliet. Bogen fortæller om den 8 måneder lange og hårde rejse, hvor gruppens hestevogn går gennem isen, og der er snestorm. På grænsen til Rusland bliver Haslund fanget af soldater og dømt til døden, men han bliver reddet af en løgn. Senere kommer han på rejse med en anden opdagelsesrejsende, Sven Hedin. På denne rejse gennem Gobiørkenen begynder Haslund at skrive bøger, som bliver meget populære. Bogen har lixtal 26 og er en del af serien "ABC - lette fagbøger".

Bogen indeholder mange farvelagte tegninger, der vækker historien til live. Sproget er godt og præcist, og sætningerne er bevidst holdt korte.

Niveau- og emnemæssigt minder bogen om PolarhippieDu er en af os!. Der findes en ældre letlæsningsbog om Haslund-Christensen, Du er en af os!, men indeværende bog er et meget bedre alternativNiveau- og emnemæssigt minder bogen om Polarhippie. Der findes en ældre letlæsningsbog om Haslund-Christensen, , men indeværende bog er et meget bedre alternativ.