Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Eventyret om eventyret


Beskrivelse


Billedbog. Eventyrene er blevet væk og verden er blevet grå og trist. Den gamle mand drager ud for at lede efter eventyrene, og han giver ikke op før han har fundet dem.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2001

af

af

Vibeke Munch Kofoed

d. 2. apr. 2001

Den relativt lange historie, som her udgives i billedbogsudstyr med markante ill. af Thormod Kidde, stammer fra Den store godnathistoriebog for børn og voksne (1993). Det er en fin og fantasifuld historie om eventyrfortælleren hvis kilder er udtørrede, og uden nye eventyr bliver alting gråt og trist. Han rejser ud i verden for at finde de forsvundne eventyr - eller måske snarere kilden og inspirationen til at fortælle dem. Han møder bl.a. Ilden, Stenen, Havet og Digtet, men ingen er i stand til at huske dem. Først ved mødet med Hjertet, der får ham til at lytte, og det hvide uendelige papir kommer han på sporet af de forsvundne eventyr. En historie som både børn og voksne kan leve sig ind i om betydningen af eventyr og evnen til at fortælle. Den lange tekst med referencer til bl.a. historiske begivenheder, fjerne lande og Bibelen samt det poetiske sprog peger på en lidt ældre målgruppe end normalt for billedbøger. Bogen er gennemill. med helsides markante billeder, tegnet med blød, løs streg og kraftige akvarelfarver. Billederne understreger det eventyrlige og samler flere elementer fra den komplekse historie. Børn fra ca. 7 år og opefter og mange voksne kan have glæde af den symbolske fortælling som lægger op til formidling og snak.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2001

af

af

Jesper Holtoug (skole)

d. 2. apr. 2001

Eventyret om eventyret er en poetisk og sprogligt meget koncentreret beretning om en gammel digter, der ikke længere kan finde på nye eventyr. De gamle eventyr fungerer heller ikke længere, for det er med eventyr som med mennesker: de bliver ensomme, triste og grå, når de sidder helt alene tilbage. De mister lysten til livet. Altså må den gamle digter rejse ud - eller rejser han i virkeligheden indad - for at finde eventyret. Digteren opsøger ilden, stenen, havet, sanserne og mange andre i sin jagt på eventyret. Alle hjælper ham en lille smule, men først da han opsøger hjertet finder han eventyret, sådan som alle, der følger hjertet og bliver ved med at gå finder deres eget eventyr. Fortællingen er ikke let at gå til med sine talrige hentydninger til eventyrlige klassikere og leg med ordsprog og metaforer - man skal nok være over 12 år for blot nogenlunde at forstå de sproglige finurligheder og de mange lag i eventyrets eventyr. Helst skal historien nok indgå i en sammenhæng, hvor man sammen diskuterer sig frem til, hvad det egentlig er Rune T. Kidde vil fortælle. De ekspressivt malede illustrationer indfanger fint tonen i det poetiske univers uden dog at føje nye lag til fortællingen.


Folkeskolen

Årg. 118, nr. 24 (2001)

af

af

Jens Raahauge

Årg. 118, nr. 24 (2001)


Berlingske tidende

d. 28. apr. 2001

af

af

Kari Sønsthagen

d. 28. apr. 2001


Politiken

d. 12. maj 2001

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 12. maj 2001


Weekendavisen

d. 27. apr. 2001

af

af

Pernille Stensgaard

d. 27. apr. 2001


Kristeligt dagblad

d. 7. maj 2001

af

af

Birgitte Larsen

d. 7. maj 2001Informationer og udgaver