Bøger / faglitteratur til børn

Eventyrværksted : lær at fortælle kreativt for børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2018

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 5. dec. 2018

Lær at fortælle eventyr uden brug af bøger og noter. Inviter gennem fortællingen børn i dagtilbud og indskoling ind i eventyrets verden, hvor alt er muligt. Leg med sanser, leg med sprog og skab billeder. For de voksne i dagtilbud og børnehaveklasser.

"Eventyrværksted" giver gennem 19 kapitler en introduktion og idéer til at arbejde med eventyr i dagtilbuddet. Forfatteren beskriver eksempler fra egen og andres praksis og viser, hvordan man helt konkret kan arbejde. Hun slår meget tidligt fast, at eventyrværkstedet bygger på lystprincippet. "Du skal handle, før du tænker" Først til sidst skal der reflekteres over pædagogiske læreplaner og mål. Her er konkrete anvisninger på, hvordan man tilegner sig et eventyr, så man kan formidle det mundtligt. Her er fokus på selve fortællestunden, på eventyrkufferter og konkreter. Forfatteren foreslår, at man arbejder i eventyrperioder på cirka 3 uger, så der gives også eksempler på aktiviteter i eventyrværksteder. Således kommer alt til at summe af eventyr undervejs. Bogen kan anvendes af den enkelte pædagog, men der lægges også op til, at en hel institution involverer sig.

En meget inspirerende og anvendelig bog. Eksempler og idéer sprudler af fortælleglæde, så man får lyst til at gå igang med at fortælle med det samme. Hvis man aldrig har fortalt før, så bliver man holdt rigtig godt i hånden.

Det vil være oplagt også et læse At fortælle sig selv.