Bøger / faglitteratur

Evidens og dømmekraft : når evidens møder den pædagogiske praksis


Beskrivelse


Indhold: David H. Hargreaves: Undervisning som en forskningsbaseret profession: muligheder og fremtidsudsigter; Et forsvar for forskning i evidensbaseret undervisning: et svar til Martyn Hammersley. Martyn Hammersley: Uddannelsesforskning og undervisning: et svar på David Hargreaves' TTA-forelæsning; Et svar til Hargreaves. Gert Biesta: Læreruddannelsens fremtid: evidens, kompetence eller visdom? Jens Rasmussen: Professionsekspertise og dømmekraf : en kritik af Gert Biestas syn på professionel dømmekraft. Claus Holm: National strategi for forskningsbaseret undervisning? Lars Qvortrup: Undervisning er udøvelse af professionel dømmekraft. Hanne Balsby Thingholm: Udvikling af professionel dømmekraft hos kommende lærere. Maja Plum: Transformationer i det pædagogiske engagement: om legitime lyster til børn i dokumentationens tidsalder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 9. maj 2017

Denne antologi fokuserer på og diskuterer, hvordan evidensbaseret undervisning påvirker den pædagogiske praksis på godt og ondt. Bogen har relevans for alle med interesse i nutidens skoleverden, heriblandt undervisere, pædagoger og studerende indenfor de to faggrupper.

Antologien indeholder 10 indlæg med forskellige fokusområder og holdninger til brugen af evidens i pædagogiske sammenhænge med en spændvidde fra Hargreaves til Hammersley og Biesta.

Det er en pædagogisk interessant bog, som præsenterer mange interessante overvejelser og spørgsmål, der sætter tanker og overvejelser i gang hos læseren. Bogen indeholder meget stof til samtale og debat på de pædagogiske uddannelser, samtidig med at den giver undervisere en faglig ballast til deres pædagogiske overvejelser i deres daglige virke.

Der er udkommet en del udgivelser med fokus på evidensbaseret undervisning. Der er derfor mange muligheder for yderligere læsning. To oplagte titler i den sammenhæng er titlerne Hattie på danskGod uddannelse i målingens tidsalder og Biestas God uddannelse i målingens tidsalderDer er udkommet en del udgivelser med fokus på evidensbaseret undervisning. Der er derfor mange muligheder for yderligere læsning. To oplagte titler i den sammenhæng er titlerne Hattie på dansk og Biestas .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 4. juli 2017

af

af

Thorkild Thejsen

d. 4. juli 2017Informationer og udgaver