Bøger / skønlitteratur / roman

Evigt udelte sammen


Beskrivelse


Jens Christian Dane tager allerede som ganske ung del i det politiske liv i København i en spændende tid med enevældens ophør og krigen om Slesvig-Holsten. Hjemme på godset Daneborg venter hans tyske kone Gisela og deres 4 børn.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 7. jan. 2011

Med dette 20. bind i serien Slægten nærmer vi os midten af det 18. århundrede. Læsere af serien kan glæde sig til denne dramatiske fortælling om krigen om Slesvig-Holsten, men også nye læsere kan være med, da seriens bind sagtens kan læses uafhængigt.

I dette bind er Jens Christian Dane, kaldet I.C., hovedpersonen. Allerede som ung tegner han til at blive en vigtig del af det politiske liv i København, og ledelsen af godset Daneborg på Fyn overlades til hans farmor, den stærke Karen Dane. I.C. og hans privatsekretær Jacob drages ind i debatten om Slesvig-Holsten, en debat som I. C. har personlige interesser i, da hans kone Gisela er fra Holsten. Den gamle konge Christian d. 8 dør, og hans søn krones til Kong Frederik d. 7. - en titel han ikke ønsker, og derfor sætter han gang i processen med at gøre Danmark til et demokrati. Mens krigen hærger i Jylland i årene 1848-1851, arbejder I.C. på udformningen af Grundloven, som underskrives d. 5. juni 1849. Dette er forfatterens første bidrag til serien.

Serien om Danmarks historie fra 1069 frem til vore dage skrives af mange forskellige forfattere, og dette bind passer fint ind. Perioden er tidligere sat på romanform af bl. a. Winni Østergaard i Ud og hjem, 2008, som foregår i Thy.

En letlæst historisk roman, som giver et indblik i livet i Danmark, da grundloven blev skrevet.


Berlingske tidende

d. 28. jan. 2011

af

af

Niels Houkjær

d. 28. jan. 2011


Jyllands-posten

d. 12. feb. 2011

af

af

Johnny Harboe

d. 12. feb. 2011


Kristeligt dagblad

d. 9. feb. 2011

af

af

Vibeke Blaksteen

d. 9. feb. 2011