Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Evnen


Beskrivelse


Alle på skolen bliver mere og mere agressive og mister deres moral. Heldigvis får fire kristne børn hver en særlig evne, så de kan bekæmpe det onde godt hjulpet af lysende sjæle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. juli 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 2. juli 2015

Fortælling om 4 børn, der får hver deres evne til at kæmpe mod mørke og aggression, der er ved at overtage deres skole. For både piger og drenge fra 11 år. Bogen kan også læses af kristne voksne.

Der er flyttet en mand ind på en ungdomspension, som overtaler de unge til at uddele "friheds-piller" som får alle til at glemme moral og kærlighed, så de kun kan tænke på sig selv. Byens store skole bliver mere og mere rå. Både børn og voksne mister deres moral og kun 12-årige Peter kan se de mørke skygger, der omgiver alle de andre. Han kan også se nogle små lys, som kæmper mod det onde. Først da han finder frem til 3 børn på de andre klassetrin, som har hver deres evne, kan de tage kampen op, godt hjulpet af deres lysende beskyttere.

Bogen har et tydeligt kristent budskab og taler klart imod både mobning og moralsk fordærv. Historien er fint skrevet, men der er fokus på budskabet og det moraliserende frem for nuancer i personbeskrivelserne. Forsiden vil tiltrække læsere af dark fantasy og signalerer det overnaturlige.

Der udkommer rigtigt mange bøger om det overnaturlige i disse år, fx handler Mere mærkeligt med MyntheEt guddommeligt eksperiment også om en dansk folkeskole. Den tydelige kristne vinkel ses ikke så ofte, men findes fx i Et guddommeligt eksperiment som dog er for lidt ældre ungeDer udkommer rigtigt mange bøger om det overnaturlige i disse år, fx handler Mere mærkeligt med Mynthe også om en dansk folkeskole. Den tydelige kristne vinkel ses ikke så ofte, men findes fx i som dog er for lidt ældre unge.Informationer og udgaver