Bøger / faglitteratur

Evolutionens menneske - menneskets evolution : om aben, der blev verdens herre


Beskrivelse


Fremstilling af to spor i menneskehedens million år lange udvikling fra den lille Lucy af arten Australopithecus til vores egen art, Homo sapiens. Om menneskets fysiske udvikling og den kulturelle evolution fra en eksistens med simple redskaber til større beherskelse af omgivelserne.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2019

af

af

Heidi Mørch

d. 2. sep. 2019

Hvor kommer vi fra og hvordan er vi som mennesker kommet til hvor vi er i dag? Palæoantropologien giver os viden om helt essentielle spørgsmål i menneskelivet i denne yderst interessante udgivelse. For alle med interesse i vores fælles oprindelse.

Gennem 24 kapitler/artikler belyses forskellige forhold, der har været afgørende for det, vi som mennesker er i dag både fysisk og kulturelt. I første del belyses den biologiske udvikling - menneskets evolution, udvandringen fra Afrika, befolkning af verden, tobenet gang, hjernen og fødekanalens udvikling, tabet af pelsen, bevidsthedens oprindelse og kannibalisme. Anden del omhandler centrale elementer i den kulturelle udvikling som socialiteten, sproget, agerbruget og tøjet, beherskelse af ilden og tæmning af hunden. Bogens bidragydere er fra så forskellige felter som klinisk genetik, antropologi, neurobiologi, biologi og arkæologi. Bogen er illustreret.

Interessant, aktuel, velgennemarbejdet og tilgængelig for almindelige mennesker. En af bogens forcer er, at den er opbygget så hvert kapitel kan læses for sig.

Den meget underholdende Menneske, kultur, evolutionMin europæiske familie i de sidste 54.000 år beskriver også menneskets biologiske og kulturelle træk i evolutionært perspektiv og det med mange henvisninger til populærkultur. Min europæiske familie i de sidste 54.000 år er evolutionshistorien næsten skønlitterært fortalt på baggrund af egen rejseaktivitet, professionelle forskeres fund og privat familiehistorieDen meget underholdende Menneske, kultur, evolution beskriver også menneskets biologiske og kulturelle træk i evolutionært perspektiv og det med mange henvisninger til populærkultur. er evolutionshistorien næsten skønlitterært fortalt på baggrund af egen rejseaktivitet, professionelle forskeres fund og privat familiehistorie.


litteratursiden.dk

d. 4. nov. 2019

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 4. nov. 2019

Indbydende, velskrevet, omfangsrig og fagligt veldokumenteret bog om menneskets biologiske og kulturelle evolution. Forfatterne pointerer, at deres bog af gode grunde ikke er den endegyldige sandhed ...


Information

d. 19. okt. 2019

af

af

Michael Agerbo Mørch

d. 19. okt. 2019