Bøger / skønlitteratur / roman

Excaliburs hemmelighed : spændingsroman


Beskrivelse


Arkæologen Nina Wilde er sammen med kæresten Eddie Chase og amerikaneren Mitchell på jagt efter kong Arthurs legendariske sværd Excalibur. Men det er der også andre, der er, og det bliver en jagt på liv og død.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 6. feb. 2012

McDermotts romaner henvender sig til (mandlige) læsere, som holder af at læse romaner fyldt med action, biljagter og slagsmål, og da denne er den 3. i serien, så selvfølgelig også til dem, som har læst de 2 første.

Det er McDermotts 3. roman med arkæologen Nina Wilde og kæresten Eddie Chase, som er tidligere SAS-soldat. Nina Wilde bliver en dag opsøgt at en gammel ven, som fortæller hende, at han er på sporet af kong Arthurs legendariske sværd Excalibur, som i de forkerte hænder vil være et dødbringende våben. Alt det, han ved, er nedskrevet på en krypteret cd. Mens de sidder og snakker bliver vennen skudt og cd'en stjålet. Bag dette står en russisk rigmand og hans lejemordere, og så går den vilde jagt. For Nina, Eddie og amerikaneren Mitchell gælder det om at finde sværdet først, men russerne er lige i hælene. Det bliver en jagt på liv og død, fra Jordan og Syrien, til England og Norskehavet. Det går virkelig over stok og sten, slagsmålscenerne er meget udpenslede, det må være oplagt at filmatisere bogen, og sproget er holdt i en friskfyragtig tone.

Umiddelbart kom jeg under læsningen til at tænke på filmene med Indiana Jones og bøgerne af Dan Brown, Raymond Khoury og Michael Crichton.

Uforpligtende læsning og actionpræget spændingsroman, som ikke føjer noget nyt til genren, men hvis man kan lide stilen, er man godt underholdt.


litteratursiden.dk

d. 5. mar. 2012

af

af

Arne Larsen

d. 5. mar. 2012

Tredje bog af forfatteren leverer igen højstemt aktion med makkerparret Nina Wilde og Eddie Chase. Deres arkæologiske jagt på oldgamle legender forenes med moderne teknologi – med dødbringende effekt ...


litteratursiden.dk

d. 14. apr. 2012

af

af

Mads Peder Nordbo

d. 14. apr. 2012

Jeg vil lægge fra land med at sige, at min foretrukne genre normalt ligger indenfor den magiske realisme, som vi møder den hos forfattere som Ruiz Zafón, Murakami og Torgny Lindgren. Dette skriver jeg...