Bøger / skønlitteratur / roman

Exit music


Beskrivelse


Krimi om John Rebus' sidste uge i aktiv tjeneste, hvor han sammen med Siobhan Clarke skal opklare mordet på en russisk digter og stadig har et regnskab at gøre op med Big Ger Cafferty.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 25. aug. 2008

Fans af Ian Rankin vil med glæde og lidt sorg gribe denne bog. Glæde fordi den lever op til seriens høje standard, og sorg fordi det ifølge Rankin er den sidste roman med John Rebus.

Ian Rankin bliver kaldt kongen af den skotske krimigenre, men selv om alle romanerne foregår i Edinburgh, er problemstillingerne universielle. Det er kriminalitet, sociale problemer, politik, økonomi og den lille mand imod det store system. Derudover kan Ian Rankin ganske enkelt fortælle en god historie. John Rebus nærmer sig pensionsalderen, han har ca. 1 uge tilbage, da der sker et brutalt mord på en russisk digter. Mordet sker mens der en delegation af russiske forretningsmænd på besøg i Edinburgh, og for ikke at støde dem, påstår man fra politiets ledelse, at mordet er et tilfældigt røverisk overfald. Siobhan Clarke, som sandsynligvis skal afløse Rebus, bliver leder af efterforskningen, og hun er meget enig med Rebus. Selv om Rebus bliver suspenderet og anklaget for et overfald på den gamle ærkefjende, Big Ger Cafferty, giver han ikke op. Det er en spændende og vedkommende historie, som får en ekstra menneskelig dimension på grund af af Rebus' overvejelser om, hvad han nu skal bruge sit liv til.

Ian Rankins romaner henvender sig til samme gruppe, som kan lide at læse de gode skandinaviske kriminalforfattere, som vil mere end bare at fortælle en god historie.

En god afslutning - hvis det virkelig er afslutningen? - på en serie, som bare er blevet bedre og bedre. Fans vil ikke blive skuffet.


litteratursiden.dk

d. 22. sep. 2008

af

af

Else Marie Cohen

d. 22. sep. 2008

Blændende og velskrevet krimi. Ian Rankin holder standarden i den 13. og sidste bog i serien om inspector Rebus. Edinburgh i november. John Rebus er fyldt 60 år og på vej til pensionen. I den sidste u...


Politiken

d. 6. sep. 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 6. sep. 2008