Bøger / faglitteratur / billedværker

F-16 - oplevelser på danske vinger


Beskrivelse


Forfatteren der selv er jagerpilot har samlet mere end 50 historier fra flyture med et F-16 fly. Historier fortalt af piloter og bagsædepassagerer der beskriver sjove, uhyggelige og fantastiske oplevelser. Krydret med en lang række fotos af og fra F-16 fly.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2011

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 5. okt. 2011

Til militær- og flyinteresserede.

Thomas Kristensen, som selv har fløjet F-16 og deltaget i operationer på Balkan, Afghanistan og senest i Libyen, står for denne bog med mere end 50 historier fortalt af nuværende og tidligere kollegaer. Udover piloter bidrager fx Kronprins Frederik, Prins Joachim, tidligere minister Søren Gade, Niels Brink, B.S. Christiansen og Bubber med beskrivelser af oplevelser under flyvning i det velkendte F-16 jagerfly. Nogle beretninger er i kortfattet rapporteringssprog, hvor potentialet i de dramatiske situationer ikke udnyttes optimalt, men størsteparten er virkelig spændende læsning. Unik overalt er til gengæld billedsiden i form af et atmosfærefyldt, dramatisk og knivskarpt lækkert fotomateriale, som, mestendels knipset af fotografen "Foto-Henning", er hele bogen værd. Spændende er fx beskrivelsen af udfordringen ved koordinering af formationsflyvningen med 16 fly med dronningens indvielse af Storebæltsbroen, flere dramatiske landinger i Afghanistan, redning via katapultsæde og diverse havarier og nær-havarier. Der afsluttes med et par kapitler om selve flyet. Tilsammen giver beretningerne læseren et fint bredt billede af flyet, jobbets spændingsmomenter og pilotens dramatiske vilkår i krig og fred.

Intet af tilsvarende omfang for målgruppen af voksne flyinteressede.

50 beretninger med oplevelser i krig og fred i luftvåbnets F-16 jager er her samlet i et fortættet dramatisk værk, hvis velkomponerede flotte billedside også vil appellere til børn og unge.


Weekendavisen

d. 2. dec. 2011

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 2. dec. 2011


Militært tidsskrift

Årg. 140, nr. 4 (2011)

af

af

Poul Grooss

Årg. 140, nr. 4 (2011)