Bøger / faglitteratur

Få gang i skriveriet


Beskrivelse


Gør-det-selv-bog til dem, der går med en forfatter i maven, men har brug for inspiration til at komme i gang eller komme videre. Hvordan flyttes tankerne fra hovedet og ned i ord på papir? Og hvordan får man ordene på papiret til at blive oplevelsesrige og vedkommende for læserne?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 5. mar. 2020

Du, hvis hjerte banker for at sætte ord sammen, og som måske drømmer om at springe ud som forfatter, kan her få inspiration, og mange gode råd og tips, til at "Få gang i skriveriet".

Dette, blot at fortælle en god historie, mundtlig eller skriftligt, burde være en selvstændig disciplin i skolerne." Sådan skriver forfatteren i forordet til sin bog om skrivelysten og om det at sætte ord på tankerne og skrive til sig selv og til andre. Bogen har 8 afsnit. Om bogen skriver forfatteren bl.a.: "Denne bog er summen af de mange skrivekurser, jeg har undervist på - altså i hovedtræk. "Første afsnit har fokus på skriveteknik, hvor en opfordring fx lyder: "Vil ordene ikke flyde? Så kør lidt rundt i kvarteret." De næste afsnit har emner som "Fortælleteknik", "Struktur og dramaturgi", "At skrive erindringer" og "At skrive fiktion". Der er også en opfordring til at prøve "komme ud af ensomheden bag tastaturet" og råd og tips om at udgive via forlag eller som "selvudgiver". Hans Chr. Andersen er født i 1945, uddannet journalist og har afholdt skrivekurser for såvel professionelle som amatører. Han er fx medforfatter til Guide til større kreativitet.

Inspirerende og entusiastisk bog om at håndtere sin skrivekløe på en fornuftig måde. Til glæde for andre og dig selv.

Andre bøger er fx Fra ord til bogSkriv en roman og Skriv en romanAndre bøger er fx Fra ord til bog og .