Bøger / faglitteratur / øvelser

Få selvtillid


Beskrivelse


Om at opnå bedre selvtillid ved hjælp af kognitive metoder. Øvelser i at notere automatiske tanker, visualisere succeser og udfordre negative forestillinger for at øge selvtilliden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. jan. 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 30. jan. 2015

Grundig og letlæst bog til dig der vil styrke din selvtillid ved hjælp af kognitive metoder.

"Få selvtillid" beskriver, hvordan opvækst eller livsomvæltninger kan forårsage kronisk eller midlertidig lav selvtillid, og hvordan dette giver sig udtryk i dagligdagen. Bogen gennemgår, hvordan læseren kan opnå bedre selvtillid ved at arbejde grundigt med fx at notere automatiske tanker, visualisere succeser og udfordre negative forestillinger. Den er skrevet af en journalist og en klinisk psykolog i fællesskab og bygger på kognitiv psykologi, der fokuserer på sammenhængen mellem tanker, følelser, kropslige reaktioner og handlinger.

Emnet præsenteres på en lettilgængelig måde, og bogens eksempler er genkendelige og jordnære. Kun personnavnene afslører, at bogen er oversat fra engelsk. Øvelserne virker gennemførlige og vil sikkert kunne rykke ved læserens selvtillid, hvis de gennemføres systematisk. Den farvestrålende forside og det lille format kunne antyde, at bogen er i den lettere genre, men indholdet lægger op til at læseren arbejder grundigt med sig selv gennem en periode.

Der er skrevet meget om selvtillid med forskelligt fokus. To bøger, der også tager udgangspunkt i kognitiv psykologi, er At overvinde lavt selvværdBedre selvtillidBliv gladFind ro, 2002 og Bedre selvtillid, 2009 der begge fokuserer en smule mere på den teoretiske baggrund for øvelserne. "Få selvtillid" er en del af serien "Bøger der forbedrer din hverdag", hvor Bliv glad og Find ro er på vejDer er skrevet meget om selvtillid med forskelligt fokus. To bøger, der også tager udgangspunkt i kognitiv psykologi, er At overvinde lavt selvværd, 2002 og , 2009 der begge fokuserer en smule mere på den teoretiske baggrund for øvelserne. "Få selvtillid" er en del af serien "Bøger der forbedrer din hverdag", hvor Bliv glad og Find ro er på vejDer er skrevet meget om selvtillid med forskelligt fokus. To bøger, der også tager udgangspunkt i kognitiv psykologi, er At overvinde lavt selvværd, 2002 og Bedre selvtillid, 2009 der begge fokuserer en smule mere på den teoretiske baggrund for øvelserne. "Få selvtillid" er en del af serien "Bøger der forbedrer din hverdag", hvor og Find ro er på vejDer er skrevet meget om selvtillid med forskelligt fokus. To bøger, der også tager udgangspunkt i kognitiv psykologi, er At overvinde lavt selvværd, 2002 og Bedre selvtillid, 2009 der begge fokuserer en smule mere på den teoretiske baggrund for øvelserne. "Få selvtillid" er en del af serien "Bøger der forbedrer din hverdag", hvor Bliv glad og er på vej.