Bøger / faglitteratur

Få tingene gjort : kunsten at være produktiv uden stress


Beskrivelse


Trin-for-trin vejledning til hvordan man styrer den overvældende informationsmængde man hver dag udsættes for i både arbejdslivet og erhvervslivet, så man får tingene gjort og undgår stress.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 14. sep. 2016

Getting Things Done er en verdenskendt metode, der her kommer i en ny og opdateret udgave. Metoden gør det muligt for folk at få gjort alt det, man gerne vil og skal, uden at gå ned med stress. En trin-for-trin vejledning der kan bruges af alle på arbejdspladser og i privatlivet.

Denne omskrevne udgave medtager den nyeste teknologi og nye arbejdsforhold. 1.udgave udkom i 2001 over hele verden og blev hurtigt en bestseller. Grundlæggende handler Allens system om at få alle distraktioner ud af hovedet ved at behandle dem, fjerne dem eller arkivere dem til senere behandling. Et enkelt råd er fx at alle emails, der kan afvikles på under 2 minutter, skal behandles med det samme. Bogen giver en række strategier til, hvordan man kan få mere energi og få alle de løse tråde ud af hovedet. Først gennemgås de fem stadier i et workflow, dernæst tips til arkivering, indbakken, den fysiske arbejdsplads og kalenderen. I bogens tredje del ser vi på effekten af de forskellige tiltag og GTD systemet som helhed. Forfatteren er toneangivende konsulent for ledere og organisationer verden over.

Et stort og grundigt system til styring af den overvældende informationsmængde, de fleste i dag udsættes for.

Der findes andre bøger om tidsstyring fx Planlæg bedre - få mere tid, der er en dansk udgivelse om emnet. Allens bog er dog det mest omfattende og gennemprøvede system.


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

Bogen er en manual i tidsplanlægning, som først og fremmest er henvendt til karrieremennesker, som er i farezonen for at udvikle stress i bestræbelserne for at opnå deres karrieremål. Den kan bruges af enhver, der synes, hverdagen er travl og stressfremkaldende, men via layout og grafiske signaler er det navnlig mennesker med karrieren højt på prioriteringslisten, der vil blive tiltrukket. I USA er den en bestseller. Forfatteren, der er coach og konsulent, foredragsholder, workshopleder m.m., har selv udviklet de 5 principper, der præsenteres i bogens 1. del. I 2. del vises, hvordan systemet anvendes i praksis - trin for trin. Mens 3. del går endnu dybere og beskriver de forandringer, man kan forvente, hvis man virkelig indarbejder systemet i sit liv og arbejde. Bogens teorier og eksempler præsenteres i et lettilgængeligt sprog. Andre har skrevet om egne systemer for tidsstyring fx Stephen R. Corvey: Det vigtigste først, 2004 og Julie Morgenstern: Udryd dine bunker, 2001. Nærværende titel vil kunne indgå på linje med disse, mens Tidsstyring : 30 råd til at blive mere effektiv, 2006, er mere kortfattet og opsamler mange forskellige tilgange til emnet. Men alt i alt et fornuftigt bud på at tackle en krævende hverdag.


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 9 (2007)

af

af

Jens J. Kjærgaard

Årg. 153, nr. 9 (2007)


Lægemagasinet

Årg. 21, nr. 3 (2007)

af

Årg. 21, nr. 3 (2007)