Bøger / faglitteratur til børn

Får


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2016

af

af

Stine Bille

d. 5. aug. 2016

I denne bog kan du læse om får. Der findes mere end 900 slags får i verden, heraf 30 slags i Danmark. Et fårs maver er delt i fire dele, så kan de bedre fordøje de planter, de spiser. For 7-10-årige.

Bogen består af ti dobbeltopslag med hver sin overskrift. Man kan fx læse om hvor får lever i verden, hvad de spiser, hvordan de bliver klippet samt lidt om de forskellige racer. Sidste opslag giver nogle fakta oplysninger om får. De store farvefotos fylder det meste af siderne. Brødteksten er sat med store typer, og der er fire-fem sætninger på hvert opslag. Det er fårene selv, som fortæller historien. Der er faktabokse og lydord som: Baaa!-Snip!-Mæh!, sat ind i fotografierne. Bogen indeholder også indholdsfortegnelse, stikordsregister, ordliste og litteraturliste. Bogen er en del af serien "Husdyr".

Det er en god letlæst fagbog med mange væsentlige oplysninger. Den har et lækkert layout med hardcover omslag og mange farverige billeder, der hjælper med forståelsen. Bogen har lix 15, og retter sig især mod indskolingen.

En anden bog om får kunne være billedbogen FårHøne, som også giver mange fakta oplysninger om får. Der findes flere titler i denne serie, fx HøneEn anden bog om får kunne være billedbogen Får, som også giver mange fakta oplysninger om får. Der findes flere titler i denne serie, fx .