Bøger / skønlitteratur / roman

Fabergés sidste æg : spændingsroman


Beskrivelse


Sara Kaufmanns søster bliver udsat for et ritualmord i en synagoge i New York, og nu får Sara også dødstrusler. Skyldes det guldsmedefamiliens gamle hemmelighed fra zartidens Rusland?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2020

af

af

Jens Rasmussen

d. 9. mar. 2020

Sara Kaufmanns søster bliver udsat for et ritualmord i en synagoge, og nu får Sara også dødstrusler. Skyldes det familiens gamle hemmelighed fra zartidens Rusland? Til spændingslæsere.

En ældgammel jødisk familie med traditioner helt tilbage til bibelsk tid og forbindelser til zarens hof, indhentes af en beslutsom morder. Sara Kaufmanns familie har boet i New York siden Saras mormor Rebekka flygtede fra Danmark i 1943. Da Saras søster myrdes i en synagoge, bliver hun også selv udsat for mordtrusler. Samtidig dukker den mystiske dansker, Carsten, op med et forretningsforslag til familiens guldsmedeforretning. Noget tyder på at morderen er på sporet af familiens gamle hemmelighed. Udstyret med mormorens skitser rejser Sara og Carsten til København for at finde et skjult familieklenodie. Men både morderen og CIA er i hælene på dem.

"Fabergés sidste æg" er en vellykket international thriller, hvor handlingen ubesværet springer fra New York til København og Israel og Ukraine. Det er et medrivende plot Steffen Groth liner op. De forskellige synsvinkler, fx CIA-agenten Silberbergs, nuancerer historien på fin vis. Læseren får både spænding og meget interessant viden om jødisk kultur.

Minder om De ti herskereVatikanets mand af Christian Mørk. Har også mange lighedspunkter med Daniel Silvas Gabriel Allon-serie, fx Vatikanets mandMinder om De ti herskere af Christian Mørk. Har også mange lighedspunkter med Daniel Silvas Gabriel Allon-serie, fx .


Jyllands-posten

d. 3. maj 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. maj 2020