Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Fabler af Æsop


Beskrivelse


I disse 24 små fabler kan du bl. a. læse om musen og løven, der hjælper hinanden, om haren og skildpadden, der løber om kap, om ulven, der forklædt som får, komme gruelig galt af sted, og om ræven, der narrer den dumme krage. Opgaver og facit kan downloades.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 1. dec. 2014

Æsops fabler er gamle fortællinger om talende dyr med menneskelige egenskaber, som kan gøre mennesker lidt klogere på livet og sig selv. Denne bog indeholder 24 fabler, som kan læses af børn mellem 7 og 9 år.

Hanne Leth genfortæller i denne bog 24 af Æsops klassiske fortællinger og afslutter alle fortællingerne med at pointere historiens morale. Bogen har lix 17 og er en del af serien "Dingo. Gul".

Det er en meget velskrevet genfortælling og nogle velvalgte fabler. Jon Ranheimsæter har tegnet bogens illustrationer i sin velkendte, glade streg fuld af humor, som vi bl.a. kender fra bøgerne om dværgdetektiven Jack Stump. Det er en glad bog, som man bliver i godt humør af at læse, samtidig med at den sætter tanker i gang om livet.

Man kan læse flere fabler i den lidt sværere Æsops illustrerede fablerLandmusen og bymusen eller i titler som Landmusen og bymusen i den lidt lettere serie "Flachs - første læsning"Man kan læse flere fabler i den lidt sværere Æsops illustrerede fabler eller i titler som i den lidt lettere serie "Flachs - første læsning".