Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Fabler


Beskrivelse


Fabler er fyldt med dyr. Dyrene opfører sig som mennesker og de vil lære os noget. I denne bog kan du læse om forskellige fabler. Du kan lære, hvad de forskellige dyr betyder og hvad vi kan bruge historierne til.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 20. aug. 2014

Lærebog til indføring i, hvad fabler er, beregnet for målgruppen slutningen af 1.-3. klasse, 7-9 år.

Bogen indledes med en præsentation af genren fabler med deres særlige kendetegn. Derefter præsenteres Æsop som fablens fader og to af hans fabler. Så følger præsentationen af fabler for børn, dels ved de La Fontaine og ved H.V. Kaalund, og dernæst to af Kaalunds fabler for børn. Afslutningsvis skrives der om fablens regler - og genre-træk. Bagest er et faktaafsnit om fabler samt et opslag om, hvor målgruppen kan læse mere - både analogt og digitalt. Endelig er der et stikordsregister. Forrest er der indholdsfortegnelse og forklaring, der viser, hvordan man beskriver svære ord. Med seriens velkendte layout, og teksten er let at læse rent teknisk, mens indholdet er lidt sværere (lix 14). Tegninger og fotos understøtter handlingen fint. Der kan abonneres på opgaver til serien Faktisk på www.fagliglaesning.dk.

Der er ikke noget tilsvarende i sværhedsgrad for målgruppen, der fortæller om fabler.

Oplagt anskaffelse til skolens pædagogiske læringscenter fx i emnesæt og til interesselæsning for børnebibliotekets brugere.