Bøger / faglitteratur / erindringer

Fædre : fortællinger om at blive til som far


Beskrivelse


De fem fædre Nagieb Khaja, Janus Bakrawi, Asim Latif, Tarek Ziad Hussein og Niddal El-Jabri beretter om skilsmisser, arv, forbilleder, tilhørsforhold, død og udødeliggørelse i familien. Tilsammen tegner de et portræt af den første generation med etnisk minoritetsbaggrund, som for alvor er rundet af Danmark.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 15. apr. 2020

En række danske yngre fædre, fra ikke etnisk danske minoriteter, har spændende bud på en ny og forandret faderrolle. For dig som følger debatemner som integration, familiedynamik og faderrollens udvikling.

Da én af de fem medvirkende fædre i bogen spørger forfatteren, hvor mange han kender som har eller har haft et godt forhold til deres far, må Aydin Soei erkende, at alt for mange børn i etniske minoriteter har et dårligt eller anstrengt forhold til deres far. En far, som enten er fraværende, ikke er sit ansvar bevist, eller som måske på tragisk vis er død. Bogen består af fem fortællinger med fem forskellige bud på en faderrolle. At der i øjeblikket sker en udvikling af faderrollen i de ikke etniske danske miljøer er en præmis i bogen, hvor forfatteren fx skriver: "Det handler om opgøret med den autoritære, fraværende far. Ønsket om at være en nærværende far, der er til stede i børnenes liv som en omsorgsfuld og støttende forælder, udgør muligvis den største skjulte integrationssucces, vi ser i Danmark i disse år." De fem medvirkende er Janus Bakrawi, Asim Latif, Nagieb Khaja, Niddal El-Jabri og Tarek Ziad Hussein. Aydin Soei har fx også skrevet Omar - og de andre.

Interessant og vigtig bog om en positiv udvikling af faderrollen i etniske miljøer.

Om brud med den traditionelle faderrolle, dog ikke specielt blandt etniske minoriteter, fx Bare vent til far kommer hjem.


Politiken

d. 12. maj 2020

af

af

Alexander Vesterlund

d. 12. maj 2020


Jyllands-posten

d. 28. maj 2020

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 28. maj 2020


Kristeligt dagblad

d. 16. maj 2020

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 16. maj 2020