Bøger / skønlitteratur / roman

Fædrenes løgne


Beskrivelse


Victor Scott går på opdagelse i familiehistorierne om tre generationers berømte og døde forfædre: videnskabsmand, eventyrer og oldefar, nobelprisvinder, krigshelt og farfar samt klimaforsker og far. Han rejser verden rundt i sporene efter sine forfædre og det bliver en rejse, der afslører underholdende og dramatiske historier fra godt 150 år fyldt med grumme løgne og hemmeligheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 25. okt. 2011

Velfortalte, fantasifulde skrøner og groteske, humoristiske fortællinger kan man aldrig få nok af. Efterspørgslen er stor, og denne bog skal formidles som en bredt underholdende bog.

Norske Tom Egeland er kendt for sine spændingsromaner om bl.a. arkæolog Bjørn Beltøs jagter på gamle dokumenters betydning i stil med Dan Brown. Denne nye bog er i en helt ny genre: en slægtsroman med nye vinkler og lån fra flere genrer. Samlet set er det en effektfyldt og kompleks historie om mænd gennem 4 generationer og deres liv fyldt med løgne, bedrag og svigt. Med tidsspring, tilbageblik og i en international ramme fra midt i 1800-tallet og frem til 2010 får vi historien om familien Scott. Det er umuligt at beskrive bogens plot kort, men underholdende er den! Nutidige Victor går på opdagelse i historien om sin families verdensberømte mænd: oldefar der vender tilbage efter 20 år på en øde ø, farfar der får Nobelprisen i litteratur og dør som krigshelt, en far der som klimaforsker dør på en isflage, og Victor selv, der opdager løgnene og -.

Et miks af Riel, Defoe, Jonasson m.fl. og med lån fra andre steder og medier, men alligevel sin egen.

En kompleks slægtshistorie om en families mænd og helte i flere generationer samt om bedrag, svigt og svindel. Godt at bogen indledes med personliste, så det er muligt at bladre tilbage og skabe overblik i de mange handlingsspring. Der er ikke sparet på effekterne i et højdramatisk plot, som underholder i sin grotesk humoristiske stil, samtidig med at løgnene og hemmelighederne afsløres.