Bøger / faglitteratur / erindringer

Fældende beviser : en kriminaltekniker fortæller


Beskrivelse


Pensioneret kriminaltekniker Ole Bockmann (f. 1942) fortæller om sager han har været involveret i, giver en gennemgang af den historiske udvikling, der er sket på det kriminaltekniske område og fortæller hvad en dansk kriminaltekniker beskæftiger sig med i dagligdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2009

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 4. maj 2009

Bogen henvender sig til folk med særlig interesse for det kriminaltekniske aspekt i forbindelse med opklaring af forbrydelser.

Pensioneret kriminaltekniker Ole Brockmann fortæller levende og engageret om kriminalteknikerens arbejde. Udover kortere kapitler om hvad kriminalteknik er og hvorledes arbejdet er organiseret i Danmark fokuserer bogen på en række kendte og ukendte sager, hvor det kriminaltekniske arbejde har haft stor betydning for opklaringen af forbrydelserne. Det er således det kriminaltekniske arbejde, der er bogens fokus og ikke sagen i sig selv. Forfatteren fortæller minutiøst om arbejdet, og der er eksempler fra både mordsager, pædofili, tyveri og narkokriminalitet og en enkelt afstikker til efterforskningsarbejde anno 1717.

Der findes en lang række bøger om kriminalteknik og efterforskningsarbejde. Nævnes kan bl.a. Alex. Frith: Forbrydelser opklares, 2008, David Owen: Kriminallaboratoriet, 2003 og Jens Kerte: Forbryderjagt, 2001. Nærværende adskiller sig ved sin personlige tilgang, hvor man kommer tæt på mændene bag teknikkerne.

Med sine mange fotos og en engageret forfatter giver bogen et aktuelt og levende indblik i dansk kriminalteknik af i dag og arbejdet med at efterforske og opklare forbrydelser.