Bøger / skønlitteratur / roman

Fælleden


Beskrivelse


På fælleden i den fiktive tyske by Paulstadt ligger flere generationer begravet. Nu vågner 29 af byens borgere en sidste gang for at fortælle deres historie.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2019

af

af

Henrik H Pedersen

d. 18. mar. 2019

På fælleden i den fiktive tyske by Paulstadt ligger flere generationer begravet. Nu vågner 29 af byens borgere, en sidste gang, for at fortælle deres historie. For kendere af Robert Seethaler og læsere af moderne europæisk skønlitteratur.

Allogorisk kollektiv fortælling om flere generationer i byen Paulstadt. Her berettes, i hvad der kunne være sket i mange europæiske byer, om familier, forhåbninger, det enkle liv, krig og kærlighed, gennem de sidste par hundrede år. Ægtepar, borgmestre, almindelige menneskers sidste stunder får stemmer, lige fra få sider til noget der kan minde om mindre noveller, og tilsammen udgør disse ofte enkle historier en større fortælling om europas relativ nyere historie. Forfatter Robert Seethaler fik sit internationale gennembrud med Et helt liv , som blev nomineret til Man Booker Prize.

Herlig dødedans hvor de begravede gives liv og stemmer med humor og vedkommende historier om vores fortid. En eksistentiel fortælling som vil interessere læsere af den moderne europæiske kvalitetsroman.

Den såkaldte dødedans forekommer sjældent som samlet fortælling i moderne litteratur, men oftere i ældre malerkunst. Så nærværende bog er ganske original. Fra dansk litteratur genkendes ideen med at give byen en kollektiv digterisk stemme fra Peer Hultbergs klassiske Byen og verden.


litteratursiden.dk

d. 16. sep. 2019

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 16. sep. 2019

Hvis de døde kunne tale, hvad ville de så fortælle? Det får vi svar på i denne fængslende, gribende og dybt originale fortælling. I den fiktive by Paulstadt ligger flere generationer af byens borgere...


Kristeligt dagblad

d. 27. apr. 2019

af

af

Christian Egander Skov

d. 27. apr. 2019


Information

d. 29. nov. 2019

af

af

Thomas Thurah

d. 29. nov. 2019


Weekendavisen

d. 17. apr. 2019

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 17. apr. 2019