Bøger / faglitteratur

Fælles fundament : økonomi for bofællesskaber og kollektiver


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juli 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 17. juli 2018

Hvordan sikrer man økonomien i et bofællesskab eller kollektiv? Bogen er for af alle, der har stiftet eller ønsker at stifte et bofællesskab.

Bogen indledes med et forord, der beretter om stigningen i oprettelse af bofællesskaber i de senere år. Dette er sket dels på grund af pladsmangel i de større byer, og dels fordi der blandt dele af befolkningen er et større behov for at leve sammen med andre mennesker uden nødvendigvis at være i familie. Herefter ledes læseren igennem alle processer omkring etablering af et kollektiv, bl.a. overvejelser omkring boformen, altså skal der være private rum ud over fællesrummene. Skal den fælles økonomi dække over udgifter til bolig alene, eller dækker den også mad, tøj og transportmidler? Der gives gode råd til hvordan et køb kan finansieres, og hvordan juraen forholder sig omkring emnet. Der er gennem hele bogen konkrete eksempler fra allerede eksisterende bofællesskaber/kollektiver.

Bogen giver en konkret gennemgang af alle facetter omkring opstart af et bofællesskab/kollektiv. Der er lister i punktform, man kan følge, så man er sikker på at komme godt igennem processen.

Der findes en ældre sag om samme emne, nemlig Håndbog i jura for kollektiverHåndbog i jura for kollektiver Der findes en ældre sag om samme emne, nemlig .