Bøger / faglitteratur

Fællesskab i skolen


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. maj 2011

af

af

Boy Olesen

d. 19. maj 2011

Bogen henvender sig til alle professionelle aktører i skoleverdenen og i andre pædagogiske institutioner, og til studerende på de pædagogiske uddannelser. Velegnet til såvel selvlæsning som til grundlag for studiekredslignende arbejde.

Individualiseringen i skolen gennem mange år, er en af baggrundene for at fremtrædende forskere har valgt at sætte fokus på fællesskabets betydning for børn og unges udvikling i skolen og andre pædagogiske institutioner. Første del af bogen beskriver forskellige former for fællesskaber: Fællesskabskulturen i skolens mange forskellige relationer er et vigtigt grundlag. Humoren som redskab til fællesskab mellem børn, kan være afgørende for magt og popularitet. Køn og fællesskaber. Etniske fællesskaber. Genfortælling af erindringer om fællesskaber i skolen. Bogens anden del er af mere teoretisk karakter, fx John Deweys begreb om fælles-skabelse, hvad kan Rousseau sige os om forholdet mellem individ og fællesskab? og på hvilken måde er Habermas interessant, når han ser på individ versus fællesskab? Sproget i bogen er veltilpasset målgruppen, og går sammen med indhold og layout op i den højere enhed, der gør bogen interessant og vedkommende.

Bogen passer fint ind i forlagets øvrige titler i serien, Professionsserien. Mød eleven - lærerens vej til demokrati i klassen fra Reitzel omhandler nogle af de samme problemstillinger.

En relevant og nødvendig bog i en tid med fortsat og stigende individualitet.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 26. sep. 2011

af

af

Maja Birgitte Lumholtz

d. 26. sep. 2011


Politiken

d. 24. dec. 2011

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 24. dec. 2011Informationer og udgaver