Bøger / faglitteratur / erindringer

Færdig! : historier fra mit håndboldliv


Beskrivelse


Joachim Boldsen (f. 1978) har afsluttet sin håndboldkarriere og fortæller om bagsiden af livet som elitesportsmand og om at slide sig selv op fysisk og psykisk. Med fortællinger fra omklædningsrum og direktørkontorer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 24. sep. 2014

Mange potentielle læsere til bøger af og om populære danske sportsfolk. Boldsen er et ret sikkert trækplaster.

"Det begynder faktisk først rigtigt nu". Med dette positive håb til en fremtid efter mange år med håndbold slutter Joachim Boldsen (f. 1978) sin nye biografi. En biografi han som også i Ærligt talt har skrevet i det, der umiddelbart virker som et frugtbart samarbejde med journalist og forfatter Ole Sønnichsen. Den nye biografi følger den hudløst ærlige taktstok fra Ærligt talt, som den krydser og supplerer, som et billede af den håndboldspiller Boldsen var, og det menneske han er. Boldsen erkender og beskriver uden filter, hvordan hans krop som 36-årig er livsvarigt belastet af det hårde liv som professionel håndboldspiller på stregen. Han beretter bl.a. om, hvordan det er end ikke at kunne spille fodbold med datteren, fordi knæene er smadrede. Han erkender også ikke at være en "gudsbenådet håndboldspiller", men at han har måttet kæmpe hårdt. Man er overordentlig godt underholdt af denne sportsbiografi, hvor det menneskelige portræt skinner mere varigt end de mange millioner, Boldsen har sat ind på bankkontoen som håndboldspiller.

Selvfølgelig deler denne nye bog indimellem biografisk stof med Ærligt talt, 2007, men samlet synes jeg de 2 bøger supplerer hinanden fint på hylden. En anden markant håndbold-personlighed med egen biografi er fx Når sandheden skal frem, 2013 af landsholdskollegaen Lars Kristiansen.

Stort publikum på de fleste biblioteker.