Bøger / skønlitteratur / roman

Færdig med Eddy Bellegueule


Beskrivelse


Selvbiografisk fortælling om Eddy Bellegueule der ikke er som de andre drenge i den lille nordfranske flække, hvor han vokser op. Hans eneste chance er enten at prøve at passe ind eller at rejse væk.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2015

af

af

Marion Tirsgaard

d. 19. jan. 2015

Barsk og rørende selvbiografisk roman om at vokse op som homoseksuel på bunden af samfundet og om at finde sin plads i livet. En mønsterbryderroman, der varmt kan anbefales til både voksne og unge læsere fra 16 år.

Eddy Belleguele er allerede som lille anderledes end de andre drenge i den lille nordfranske flække, hvor han vokser op. Han er tyndere, blidere og mere feminin end de andre drenge, hvilket ikke tolereres i et samfund og i en familie, hvor det eneste mål med livet er, at blive en rigtig mand. Eddy forsøger desperat at passe ind ved at efterligne de andre drenges adfærd. Han får pigekærester og sætter sig på sine hænder, når han taler, så armene ikke flagrer. Forfatter (f. 1992) debuterede som 21-årig med denne roman, der skabte en del debat i hjemlandet, da den udkom. Filmrettighederne til romanen er allerede solgt, ligesom romanen er solgt til udgivelse i flere lande.

Det er en rørende og hudløst ærlig bog, der beskriver en drengs desperate kamp for at passe ind, og som uden sentimentalt omsvøb skildrer en ressourcesvag familie og et intolerant og fattigt samfund. Romanens direkte, letlæste og nøgterne sprog giver ærligheden ekstra kraft.

Romanen føjer sig til rækken af selvbiografiske romaner, der skildrer en opvækst i et under-samfund som fx SommerbarnOplandHomo sapienne og Opland. En anden nyere roman, som skildrer unges homoseksualitet i et udkantssamfund er Homo sapienneRomanen føjer sig til rækken af selvbiografiske romaner, der skildrer en opvækst i et under-samfund som fx Sommerbarn og . En anden nyere roman, som skildrer unges homoseksualitet i et udkantssamfund er Homo sapienneRomanen føjer sig til rækken af selvbiografiske romaner, der skildrer en opvækst i et under-samfund som fx Sommerbarn og Opland. En anden nyere roman, som skildrer unges homoseksualitet i et udkantssamfund er .


litteratursiden.dk

d. 23. feb. 2015

af

af

Anne Birgitte Hundahl

d. 23. feb. 2015

Her er bogen, alle bør læse. Bør fordi den giver et usædvanligt og ærligt indblik i en opvækst på samfundets bund, præget af vold, håbløshed og følelsen af at være helt forkert. ’Færdig med Eddy Bell...


LitteraturNu [online]

d. 7. apr. 2015

af

af

Mikkel Thulstrup Nielsen

d. 7. apr. 2015


Jyllands-posten

d. 13. feb. 2015

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 13. feb. 2015


Politiken

d. 15. feb. 2015

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 15. feb. 2015


Berlingske tidende

d. 28. feb. 2015

af

af

Merete Reinholdt

d. 28. feb. 2015


Weekendavisen

d. 13. feb. 2015

af

af

Linea Maja Ernst

d. 13. feb. 2015