Bøger / faglitteratur / bibliografier

Færøerne : en moderne nation fødes


Beskrivelse


Om udviklingen på Færøerne fra midten af 1800-tallet, hvor den danske amtmand Carl Emil Dahlerup blev indsat for at gennemføre reformer på øerne, og Færøerne indlemmes i Rigsfællesskabet. Med afsnit, der går helt tilbage til år 400 og der trækkes linjer helt frem til starten af det 21. århundrede.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2018

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 20. sep. 2018

Historien om hvordan Færøerne blev en del af Rigsfællesskabet. Til interesserede i Færøernes historie.

På omkring ti år gik Færøerne fra at være et næsten middelalderligt samfund til at være en moderne nation. Det skyldes i høj gad involvering fra Danmark, en process der ikke altid var lige elegant, og hvor der den dag i dag er efterdønninger og nag fra ældre tider. I denne bog af Charlotte Langkilde følger man udviklingen på Færøerne fra midten af 1800-tallet, hvor den danske amtmand Carl Emil Dahlerup blev indsat for at gennemføre reformer på øerne, og for at få Færøerne bedre indlemmet i Rigsfællesskabet. Bogen omhandler Færøerne helt tilbage til år 400 hvor der for første gang boede mennesker på øen og trækker linjer helt frem til i dag. Men fokus er på årene fra ca. 1850 og ti år frem, hvor der virkelig skete forandringer på Færøerne. Bogen er illustreret.

En yderst grundig og omfattende bog. Langkilde har både researchet i historiske kilder og været på Færøerne for at få anekdoter og fortællinger fra færingerne selv. De små historier fra bygderne rundt omkring på Færøerne er med til at give historien et menneskeligt præg, og gør at det bliver mere vedkommende.

Der findes flere bøger om Færøerne. Af nye og mere omfattende findes Danmark og FærøerneFærøerne - historie og samfund, kunst og kultur og Færøerne - historie og samfund, kunst og kulturDer findes flere bøger om Færøerne. Af nye og mere omfattende findes Danmark og Færøerne og .


litteratursiden.dk

d. 15. jan. 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 15. jan. 2019

Indsigtsfuld og velresearchet bog om Færøerne og de reformer, der forvandler øsamfundet til en moderne nation. Alt det, du ikke vidste om Færøerne. Som isoleret ørige i Atlanterhavet blev Færøerne ik...


Politiken

d. 1. dec. 2018

af

af

Steen Andersen (f. 1972)

d. 1. dec. 2018


Jyllands-posten

d. 16. dec. 2018

af

af

Lars Ole Knippel

d. 16. dec. 2018