Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 19. mar. 2014

Fagbog til mellemtrinnet (9-11 år) om Færøerne, der vil kunne bruges i emnearbejde.

Fagbogen kommer fint omkring de væsentligste emner om Færøerne lige fra de rent geografiske fakta, kort historisk sammenhæng, natur og klima, erhverv - herunder fiskeri, hvalfangst og fåreavl. Desuden er der opslag om øens fauna. De sidste opslag er om kultur - herunder farver og kunst. Hvert opslag har en relativ kort brødtekst, som er sat ind i de helsides-fotos, der gennemsyrer bogen. Enkelte steder hæmmes læsningen derved. Layoutmæssigt en flot bog med store illustrative fotos kombineret med mindre indsatte billedbokse. Eneste alvorlige anke mod bogen er mangel på indholdsfortegnelse, ordforklaringer og stikordsregister. Bagest er kun kolofonen. Selvom teksten er kortfattet, er der alligevel en del lange ord, som gør, at teksten først kan læses fra omkring 9 år og opefter.

Trods mine indvendinger er det en fin afløser til De små fagbøgers titel om samme emne fra 1999, 3. oplag (07/34). I serien Faktisk er Berings bog (11/47) lettere tilgængelig for de lidt yngre. De store fagbøger (10/15) er mere omfangsrig og mere dybtgående.

Generelt et fint alternativ til den lidt aldrende udgave fra De små fagbøger. Anbefales til skolernes pædagogiske læringscentre og børnebibliotekets udlån.